Κηδεία Ελισάβετ: Φελίπε και Λετίθια απέφυγαν κοινή φωτογράφηση με τον Χουάν Κάρλος

Array

Οι Ισπανοί βασιλιάδες απέφυγαν οποιαδήποτε κοινή φωτογράφηση με τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος και την βασίλισσα Σοφία στην κηδεία της Ελισάβετ.

Οι βασιλιάδες Φελίπε και Λετίθια ταξίδεψαν στο Λονδίνο και παρίστανται στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ συνοδευόμενοι από τον υπουργό Εξωτερικών και την βασίλισσα Σοφία με ένα στρατιωτικό Φάλκον. Ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος έφθασε στο Λονδίνο απευθείας από το Άμπου Ντάμπι όπου διαμένει μόνιμα εδώ και δύο χρόνια αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο και οι έρευνες για την περιουσία του σε φορολογικούς παραδείσους. Έκτοτε πατέρας και γιος ουδέποτε εμφανίστηκαν από κοινού σε καμία δημόσια εκδήλωση.

Στο Λονδίνο, όπου έφθασαν χθες το απόγευμα, το νυν βασιλικό ζεύγος φιλοξενήθηκε στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη και στη συνέχεια παρέστη στη δεξίωση που πρόσφερε στη μνήμη της μητέρας του ο βασιλιάς Κάρολος. Για τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος αλλά και την βασίλισσα Σοφία οι υπηρεσίες ασφαλείας επέλεξαν την διαμονή τους σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Στη δεξίωση, οι πρώην βασιλιάδες προσήλθαν χωριστά και πολύ νωρίτερα από τους νυν βασιλιάδες. Και καθώς δεν υπάρχουν εικόνες από την δεξίωση δεν γνωρίζουμε αν πατέρας και γιος συνομίλησαν.

Στο πρωτόκολλο που έχει κανονιστεί για τους σχεδόν 2.000 καλεσμένους που παρευρίσκονται στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, δεν προβλέπεται ότι ο Φελίπε ή ο Χουάν Κάρλος θα καταλαμβάνουν κοντινές θέσεις. Οι νυν βασιλιάδες θα καταλάβουν εξέχουσα θέση, μετά από τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και μέλη της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι υπόλοιποι καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων των επίτιμων βασιλιάδων της Ισπανίας, θα καταλάβουν τον χώρο που τους έχουν επιφυλάξει οι υπεύθυνοι της οργάνωσης. Το ενδεχόμενο πατέρας και γιος, να έχουν κοινή εικόνα, ή να δείχνουν κάποια χειρονομία προσέγγισης, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέληση του νυν βασιλιά Φελίπε.

Ο Ισπανός βασιλιάς Φελίπε ο οποίος μετά το σκάνδαλο του Χουάν Κάρλος, ανακοίνωσε δημόσια ότι αποποιείται οποιασδήποτε κληρονομιάς από τον πατέρα του (που δεν έχει νόμιμη προέλευση) παρότι δεν εμπόδισε την παρουσία του Χουάν Κάρλος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο εντούτοις δεν επιδιώκει ως αρχηγός κράτους της Ισπανίας να μεταφέρει σε ξένο έδαφος τα προβλήματα της δικής του βασιλικής οικογένειας. Άλλωστε, σήμερα, το παλάτι στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ανέβασε φωτογραφίες μόνο του Φελίπε και της Λετίθια και χωριστά μία φωτογραφία του επίτιμου βασιλιά Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας ενώ προσέρχονται στη δεξίωση.

Ανταπόκριση από Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος