Κέβιν Σπέισι: Το χρονικό των κατηγοριών για τον διεθνή αστέρα – Από το «μπλόκο» του Netflix στις σημερινές αποκαλύψεις

Στα τέλη του 2017 ξεκίνησαν οι περιπέτειες του διάσημου ηθοποιού Κέβιν Σπέισι με την Δικαιοσύνη, τέσσερα και πλέον χρόνια πριν από τις τωρινές αποκαλύψεις της Βρετανικής Εισαγγελίας, για την τετραπλή κατηγορία σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον τριών ανδρών, με την οποία τώρα βαρύνεται επιπλέον.

Ειδικότερα, το χρονικό των κατηγοριών για τον διεθνή αστέρα, έχει ως εξής:

Νοέμβριος 2017 – Εκτός Netflix μετά το σάλο

Ο βραβευμένος με δύο ‘Οσκαρ ηθοποιός Κέβιν Σπέισι βρισκόταν ήδη στη δίνη ενός κύκλου αποκαλύψεων, μετά την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης που διατύπωσε ο 46χρονος ηθοποιός ‘Αντονι Ραπ σε βάρος του.

Ο Σπέισι αντέδρασε ζητώντας συγνώμη για ενέργειες τις οποίες, όμως, δηλώνει ότι δεν θυμάται, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Έρευνα τότε ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε το 2008 στο νότιο Λονδίνο από έναν άνδρα που, σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, ήταν ο Αμερικανός ηθοποίος Κέβιν Σπέισι.

Τότε, ο όμιλος Netflix απομάκρυνε τον Κέβιν Σπέισι από τη σειρά “House of Cards” στην οποία πρωταγωνιστούσε, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον του 58χρονου Αμερικανού ηθοποιού που δεν σταματούν να έρχονται στο φως.

Σε πολυτελή κλινική απεξάρτησης από τον σεξουαλικό εθισμό βρισκόταν, στη συνέχεια ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Επίσης, ο Κέβιν Σπέισι έχασε μια ακόμα επαγγελματική συνεργασία, αφού αντικαταστάθηκε στο ρόλο του, στην ήδη μονταρισμένη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ “All the Money in the Word”.

Αύγουστος 2018 – Εισπρακτική κατάρρευση και νέα καταγγελία

Η νέα ταινία στην οποία συμμετείχε ο Κέβιν Σπέισι έκανε πρεμιέρα στους Αμερικανικούς κινηματογράφους την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 σε μόλις δέκα κινηματογραφικές αίθουσες. Και παρότι πολλοί ήταν οι «αστέρες» (μεταξύ των οποίων ο Άνσελ Έλγκορτ, ο Τέιρον Έγκερτον, η Έμα Ρόμπερτς και Τζέρεμι Ίρβιν) που πρωταγωνιστούν στο «Billionaire Boys Club», το φιλμ έφερε μόλις 126 δολάρια στα ταμεία, από την πώληση μόνο δεκατριών εισιτηρίων, την πρώτη ημέρα προβολής του στη μεγάλη οθόνη.

Το πλήγμα στην καριέρα του δημοφιλούς ηθοποιού επήλθε μετά από τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και είχε ως αποτέλεσμα πολλές από τις κινηματογραφικές-τηλεοπτικές συνεργασίες του να σταματήσουν και άλλες να ματαιωθούν.

Λίγες ημέρες μετά, στις 20/8 σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Αντζελες, ο Αμερικάνος ηθοποιός Κέβιν Σπέισι αντιμετώπιζε και πάλι την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης καθώς, όπως τότε δήλωσε αρμόδιος εκπρόσωπος: «Μία υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης διαβιβάσθηκε στις 21/08 στο γραφείο (του εισαγγελέα) -από τις υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας του Λος Αντζελες- η οποία αφορά τον Κέβιν Σπέισι. Η υπόθεση εξετάζεται».

Αύγουστος 2021 – Επιστροφή στα πλατό μετά το πρώτο σκάνδαλο – Η πρώτη ταινία στις ΗΠΑ μετά από τέσσερα χρόνια

Τέσσερα χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για τα πολλαπλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης νεαρών, κυρίως, αγοριών ο Κέβιν Σπέισι είχε βρει και πάλι δουλειά στις ΗΠΑ.

Ο βραβευμένος ηθοποιός επέστρεψε στα κινηματογραφικά πλατό και συγκεκριμένα στη νέα του ταινία με τίτλο «Peter Five Eight», που γυρίζεται σε μια μικρή πόλη στην Καλιφόρνια.

Μάιος 2022 – Επιστροφή στα πλατό με πρωταγωνιστικό ρόλο;

Ο Κέβιν Σπέισι ετοιμαζόταν να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους με πρώτη την ταινία «1242 – Gateway To The West» που θα είναι διαθέσιμη για αγορά στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με το deadline πρόκειται για μία βρετανική, ουγγρική και μογγολική παραγωγή, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας αναμενόταν να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2022 στην Ουγγαρία και τη Μογγολία.

Μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει, πλέον, μετά και τις αποκαλύψεις της Πέμπτης 26 Μαΐου 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος