«Κερασμένα» από Έλληνα σομελιέ τα ποτά στη Σάνα Μαρίν – Τι λέει ο Χρήστος Τσαλακόπουλος στην ΕΡΤ (video)

Ένας Έλληνας σομελιέ ευθύνεται για την «ευθυμία» που νιώθει η Σάνα Μαρίν, η Φινλανδή πρωθυπουργός, όταν επισκέπτεται το αγαπημένο της εστιατόριο στο Ελσίνκι. Ο Χρήστος Τσαλακόπουλος, μίλησε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την προτίμηση που δείχνει τόσο η ίδια, όσο και το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο της χώρας, στο γαλλικό μπιστρό όπου εργάζεται.

«Είναι ένας πολύ όμορφος και απλός άνθρωπος που σε κάνει να νιώθεις σα να μιλάς σε φίλο σου. Διατηρεί χαμηλό προφίλ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Έλληνας σομελιέ, που λόγω του επαγγέλματος του, έρχεται σε επαφή με τους πελάτες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Σάνα Μαρίν δοκίμασε ελληνικό κρασί απάντησε όχι, μια και το γαλλικό μπιστρό με Έλληνα ιδιοκτήτη δεν έχει εντάξει ακόμα στη λίστα του εγχώριες ετικέτες οίνου.

«Οι νέοι το δικαιολογούν – Οι μεγάλοι το πήραν βαριά»

Με το όνομα της δυναμικής και όμορφης πρωθυπουργού της Φινλανδίας να παραμένει στην επικαιρότητα μετά τη δημοσίευση προσωπικών της στιγμών από το πάρτι όπου ξεφάντωσε με χορό και ποτό, πολύς λόγος γίνεται για το αν η κριτική που δέχεται η Μαρίν είναι δίκαιη ή οφείλεται στο γεγονός ότι είναι γυναίκα σε θέση εξουσίας.

«Έγινε μεγάλος ντόρος. Συζητάει ο κόσμος στα πηγαδάκια. Οι απόψεις διίστανται. Οι πιο μεγάλης ηλικίας είναι πιο συντηρητικοί. Οι νέοι έχουν δικαιολογήσει κάπως την κατάσταση» ανέφερε ο Έλληνας σομελιέ.

«Χόρεψα, τραγούδησα, διασκέδασα, έκανα νόμιμα πράγματα»,  απάντησε για το θέμα που παραμένει στο προσκήνιο η 36χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δεν συνηθίζει να πίνει πολύ.

Η Σάνα Μαρίν μετά τις συνεχείς επιθέσεις από την φινλανδική αντιπολίτευση υπεραμύνθηκε της επιθυμίας της για “χαρά” και “ζωή” έπειτα από μια αντιπαράθεση για τα βίντεο που τη δείχνουν να χορεύει και να διασκεδάζει.

“Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών”, είπε, με τρεμάμενη φωνή, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το κόμμα της, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), στην πόλη Λάχτι της νότιας Φινλανδίας.

To «Bistro Bardot» είναι ένα μοντέρνο, γαλλικό gourmet – bistro στο Ελσίνκι, κατάφερε το 2021 να ψηφιστεί ως ένα από τα πέντε καλύτερα εστιατόρια ολόκληρης της Φινλανδίας! Άρωμα Ελλάδας σε αυτόν τον γευστικό παράδεισο, δίνει ο Θεσσαλονικιός Αρσένης Φουρκιώτης, ως head chef και ο Χρήστος Τσαλακόπουλος, sommelier από τη Βέροια!

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος