Καθολική Κυριακή των Βαΐων, κάλεσμα του Ποντίφικα Φραγκίσκου για Πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Κυριακή των Βαΐων σήμερα για τους Καθολικούς, και ο Ποντίφικας Φραγκίσκος πραγματοποίησε την τελετή στην Πλατεία του Βατικανού ενώπιον 65.000 πιστών. 

Ο Ποντίφικας, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στην ακολουθία, επικεντρώθηκε στη συσχέτιση μεταξύ της Σταύρωσης του Χριστού και της ‘τρέλας του πολέμου’, τονίζοντας μάλιστα πως ο Χριστός ξανασταυρώνεται όταν “οι μητέρες θρηνούν τον άδικο θάνατο των συζύγων και των παιδιών τους” και “οι στρατιώτες στέλνονται να σκοτώσουν τα αδέρφια τους”, υπογραμμίζοντας την πρόταση του Χριστού “Πατέρα, συγχώρεσέ τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν”.

“Αφήστε τα όπλα σας, ας ξεκινήσουμε μια Πασχαλινή εκεχειρία, για την επίτευξη ειρήνης, μέσω πραγματικών διαπραγματεύσεων, πρόθυμοι επίσης να γίνουν κάποιες θυσίες για το καλό του λαού” τόνισε ο Ποντίφικας, ο οποίος επικαλούμενος τα πρόσφατα λόγια του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι τόνισε “ποια νίκη θα είναι αυτή που θα τοποθετήσει μια σημαία σε ένα σωρό ερείπια;”.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η διπλωματία του Βατικανού εργάζεται ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός αλλά και ειρήνη στην Ουκρανία. Μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Pietro Parolin, δεν αποκλείει ένα ταξίδι του Φραγκίσκου στο Κίεβο αν αυτό “μπορεί πραγματικά να συνεισφέρει στο τέλος του πολέμου”, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του αποστολικού ταξιδιού του στη Μάλτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος