Πάπας Φραγκίσκος για την επίσκεψή του στην Ουκρανία: Είμαι πρόθυμος να κάνω οτιδήποτε

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος επέστρεψε από το διήμερο αποστολικό του ταξίδι στη Μάλτα, και κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής μίλησε με τους δημοσιογράφους που πέταξαν μαζί του.

Όπως δημοσιεύει η Ιταλική Corriere della Sera, ο Ποντίφικας δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό της Μπούκας, και μίλησε για το ενδεχόμενο ταξίδι του στην Ουκρανία, για το οποίο είχε δηλώσει το Σάββατο πως “είναι στο τραπέζι”

Ερωτώμενος από δημοσιογράφο αν είναι εφικτό ένα ταξίδι, και υπό ποιες προϋποθέσεις, ο Πάπας Μπεργκόλιο απάντησε πως “ο πόλεμος είναι σκληρότητα, απάνθρωπος, έρχεται σε αντίθεση με το ανθρώπινο πνεύμα” και τόνισε πως “είμαι πρόθυμος να κάνω οτιδήποτε πρέπει να γίνει, και η Αγία Έδρα, ειδικά η διπλωματική πλευρά, ο καρδινάλιος Parolin και ο Monsignor Gallagher, κάνουν τα πάντα (…) Ανάμεσα στις πιθανότητες είναι το ταξίδι”. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Πολωνό Πρόεδρο Duda την Παρασκευή 1η Απριλίου, λίγο πριν το αποστολικό του ταξίδι στη Μάλτα, ο Ποντίφικας τόνισε πως “ο Πρόεδρος της Πολωνίας μου ζήτησε να στείλω τον Καρδινάλιο Krajewski να επισκεφθεί τους Ουκρανούς, (ο Καρδινάλιος) έχει ήδη πάει δύο φορές και παρέδωσε δύο ασθενοφόρα”

Σχετικά με το ταξίδι του στην Ουκρανία, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως “είπα με ειλικρίνεια ότι είχα στο μυαλό μου να πάω, ότι η διαθεσιμότητά μου υπάρχει πάντα, δεν υπάρχει ‘όχι’. Είπα ότι ‘είναι στο τραπέζι’, είναι εκεί καθώς έφτασε μια από τις προτάσεις. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει, αν είναι σκόπιμο να γίνει, αν θα ήταν για το καλύτερο, και αν θα πρέπει να το κάνω. Όλα αυτά είναι στον αέρα”. 

Τέλος, ο Ποντίφικας δήλωσε πως “επίσης εδώ και καιρό υπάρχει η σκέψη για μια συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο, γίνονται διεργασίες και σκέψεις για να πραγματοποιηθεί στη Μέση Ανατολή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος