Καθηγητής Πανεπιστημίου Bar-Ilan: Ενδημικός ο κορονοϊός μέσω υπερανοσίας από εκτεταμένη μόλυνση εμβολιασμένων

Ο Cyrille Cohen, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια στο Ισραήλ να σταματήσει το 5ο κύμα, που προκαλείται από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον ειδικό, το κύμα της  παραλλαγής Όμικρον θα τελειώσει μόνο αφού μολυνθούν μεγάλες πληθυσμιακές μάζες.
Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας πιστεύουν ότι η «απάντηση» θα είναι στην πραγματικότητα μια εκτεταμένη μόλυνση.

«Το πέμπτο κύμα θα μπορούσε να τελειώσει όταν πολλοί άνθρωποι μολυνθούν», δήλωσε o καθηγητής Cyrille Cohen, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan. «Μόνο μέσω της φυσικής έκθεσης, όταν προστατεύεται με εμβόλια, βλέπω αυτόν τον ιό να γίνεται ενδημικός», πρόσθεσε. Οι παρατηρήσεις έρχονται μετά το τέλος του πρώτου και του δεύτερου κύματος όταν το Ισραήλ μπήκε σε καραντίνα.

Η εξάπλωση του ιού έχει σταματήσει, αλλά έχουν αναφερθεί σοβαρές οικονομικές ζημιές. Η ψυχική υγεία των ανθρώπων έχει επίσης επηρεαστεί. Το τρίτο κύμα έληξε όταν το Ισραήλ ξεκίνησε μια εκπληκτική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19. Το τέταρτο κύμα σταμάτησε γρήγορα με αναμνηστικά εμβόλια ομως «..επειδή το Όμικρον είναι τόσο μεταδοτικό, οι προσπάθειές μας να το σταματήσουμε είναι μάλλον μάταιες. Δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό το κύμα.

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό (δηλαδή, διεισδυτικές λοιμώξεις) αναπτύσσουν μια «υπερανοσία» ή μια ανοσία «υβρίδιο». Αυτό σημαίνει ότι παράγουν πολύ υψηλά επίπεδα αντισωμάτων που μπορούν να εξουδετερώσουν διάφορα στελέχη του COVID-19 και άλλους ιούς. Είναι επίσης απίθανο να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή Covid.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέφερε την Τρίτη ότι υπάρχουν δύο άτομα σε σοβαρή κατάσταση και σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της Όμικρον. Κανένας από αυτούς δεν εμβολιάστηκε κατά του Covid-19. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η παραλλαγή Όμικρον  προκαλεί λιγότερο σοβαρές λοιμώξεις και σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο MedRxiv οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που μολύνονται με την  Όμικρον προστατεύονται επίσης από τη Δέλτα.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος