Κατασχέθηκε πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»  από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Ιράν

Χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα στοιχεία ταυτότητας του πλοίου, κατασχέθηκε πετρελαιοφόρο στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, από τους Φρουρούς της Επανάστασης, διότι σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, έκανε «λαθρεμπόριο καυσίμων».

«Οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης κατέσχεσαν πλοίο που μετέφερε 4 εκατομμύρια λίτρα λαθραίων καυσίμων», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον στρατηγό Αμπάς Γκολαμσαχί. Στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρεται πως κανείς από το 16μελές πλήρωμα δεν ήταν Ιρανός, χωρίς να διευκρινίζονται οι εθνικότητες των ναυτικών. Eπίσης αναφέρθηκε ότι το πετρελαιοφόρο «προσπαθούσε να εγκαταλείψει τα ιρανικά χωρικά ύδατα».

Σημειώνεται πως οι τιμές των καυσίμων στο Ιράν είναι από τις χαμηλότερες παγκοσμίως, καθιστώντας το εμπόριο με άλλες χώρες ιδιαίτερα κερδοφόρο.

Στις 13 Δεκεμβρίου, ιρανικές δυνάμεις κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν. Σε εκείνο το πλοίο επέβαιναν 18 ναυτικοί από την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος