Κανάρια νησιά: 18 θάνατοι μεταναστών την ημέρα στην προσπάθεια αποβίβασης σε ισπανική ακτή – Η ιστορία της Ndionaύ

Ασφαλής από τον αδερφό της, που τη βίασε στο σπίτι που μοιράζονταν, και από την ακραία φτώχεια η 23χρονη Σενεγαλέζα Ndionaύ έφτασε στα Κανάρια νησιά με κανό , αλλά το ίδιο σκάφος «πήρε σε αντάλλαγμα», τη ζωή του ενός ατόμου που προοριζόταν να είναι συνοδός της σε μια ξένη χώρα.

Γι’ αυτό δεν μπόρεσε καν να νιώσει ανακούφιση όταν κατάφερε να δει ακτή της Ισπανίας, οκτώ μέρες από όταν ξεκίνησε το ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό με ένα επισφαλές σκάφος.

Η Ndiona είναι ένα από τα 55.618 άτομα που έφτασαν στις ισπανικές ακτές με επισφαλή σκάφη πέρυσι, 92,3% περισσότερα από το 2022, τα περισσότερα από τα οποία κατευθύνονται προς τα Κανάρια Νησιά και με πολύ σημαντική παρουσία Σενεγαλέζων.

Στη βάρκα, τα δύο μέλη της οικογένειας χώρισαν λόγω φύλλου. Την τέταρτη μέρα, όταν δεν βρήκε πουθενά τον ξάδερφό της, ρώτησε τους υπόλοιπους μετανάστες για αυτόν και της είπαν ότι πέθανε.


Πέταξαν το σώμα του στη θάλασσα πριν προλάβει να το δει, οπότε τρεις μήνες αργότερα δεν ξέρει ακόμα από τι ακριβώς πέθανε.

Τουλάχιστον 6.618 άνθρωποι πέθαναν το 2023 προσπαθώντας να φτάσουν στις ισπανικές ακτές, κατά μέσο όρο 18 κάθε μέρα, σύμφωνα με στοιχεία της συλλογικότητας Caminando Fronteras. Από όλους, σχεδόν οι μισοί (3.176) προέρχονταν από τη Σενεγάλη.
Η Ndiona ζει τώρα σε ένα κέντρο υποδοχής στη Μάλαγα, όπου τη φροντίζει η Ισπανική Επιτροπή Βοήθειας για τους Πρόσφυγες (CEAR)

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος