Καναδάς: Βολές και επευφημίες για το νικητή των εκλογών

« Βουνά από χρέη και οικονομική καταστροφή  όπως στην Ελλάδα», προφητεύει η αρθρογράφος Κριστίν Μπλίζαρντ της εφημερίδας Toronto Star,  την επομένη της «ανεξήγητης»  όπως σχολιάζει, συντριπτικής νίκης του 43χρονου Τζάστιν Τρουντό στις βουλευτικές εκλογές του Καναδά.

« Είναι από τους λιγότερο καταρτισμένους που αναλαμβάνουν τα ηνία στην ιστορία του Κοινοβουλευτικού μας συστήματος», έγραψε η εφημερίδα National Post και σύμφωνα με την Global News «είναι ο πρώτος πρωθυπουργός με τατουάζ».

Καναδάς: Βολές και επευφημίες για το νικητή των εκλογών
Για το τατουάζ , «που συμβολίζει τη Γη πλαισιωμένο από μυθολογικό σύμβολο των ιθαγενών του Καναδά», το βρετανικό δίκτυο BBC  υπερασπίζεται το νεοεκλεγέντα Καναδό πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας ότι τατουάζ είχε και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αλλά και ο Τσάρος Νικόλαος, ενώ η αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times, αναρτώντας βίντεο από «φιλανθρωπικού σκοπού» αγώνα πυγμαχίας του 2012 ,   σχολιάζει ότι ο Τζάστιν Τρουντό έδειξε «να αντέχει στα χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Αλλαγή φρουράς  στον Καναδά, από τους κραταιούς επί εννέα χρόνια  Συντηρητικούς του Στήβεν Χάρπερ  στους αριστερόστροφους Φιλελεύθερους του Τζάστιν Τρουντό,   αναγγέλει το αμερικανικό δίκτυο  ΝΒC  με φωτογραφία του 2011 από « φιλανθρωπικό στριπ-τιζ» στο οποίο επιδόθηκε ο τότε βουλευτής  των Καναδών Φιλελευθέρων Τζάστιν Τρουντό.

Οσο για τα αμερικανικά think tank, ενδεικτικά  η σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον , Νίρα Τάντεν, εκτιμά ότι  ο Τζαστίν Τρουντό, « όπως ο Μπαράκ Ομπάμα» , κέρδισε τις εκλογές,  εξαργυρώνοντας « την απόρριψη της λιτότητας και τη στροφή του Φιλελεύθερου κόμματος προς τα αριστερά».

«Νικήσαμε το φόβο με ελπίδα για αλλαγή» δήλωσε πανηγυρίζοντας με τους οπαδούς του στο Μόντρεαλ, ο 43χρονος Τζάστιν Τρούμαν, ενώ  δημοσκόποι κι εκλογολόγοι του Καναδά, που διαψεύστηκαν στις προβλέψεις για καταποντισμό του στην τρίτη θέση , ερμηνεύουν τη συντριπτική του νίκη «ως κόπωση από τη σκληρή ρητορική της απερχόμενης κυβέρνησης Χάρπερ , η οποία την  ημέρα του προεκλογικού debate,  έφτασε να ανακοινώνει ότι θα ήταν κατόρθωμα για τον Τζάστιν Τρούμαν να προσέλθει φορώντας παντελόνι».

Σύμφωνα με τον Jonathan Malloy, πρόεδρο του πολιτικού τμήματος επιστημών στο Πανεπιστήμιο Carleton στην Οτάβα , ο επερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά,  διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία για να επιβάλλει φορολογία στους πλούσιους και  ελαφρύνσεις στους μικρομεσαίους, να υποστηρίξει τις εκτρώσεις και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, και να αντισταθεί στους  «ξενοφοβικούς» που  προωθούν απαγόρευση  στις ευσεβείς μουσουλμάνες να καλύπτουν τα πρόσωπα τους με niqabs.

Πριν ακόμη ορκιστεί Πρωθυπουργός , εξήγγειλε ανοικτά σύνορα για τους μετανάστες, και τερματισμό  της στρατιωτικής συμμετοχής του Καναδά στις υπό αμερικανική διοίκηση επιδρομές κατά του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Διαβάστε επίσης: Καναδάς- εκλογές: Συντριπτική νίκη των Φιλελευθέρων- Τέλος δεκαετίας για τους Συντηρητικούς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος