Justin Bieber: Αποκάλυψε ότι έχει παραλύσει το μισό του πρόσωπο (video)

Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο γνωστός τραγουδιστής Justin Bieber αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από το σύνδρομο Ράμσεϊ Χάντ και ότι έχει παραλύσει το πρόσωπό του από τη μία πλευρά.

Όπως εξήγησε σε βίντεο ανάρτηση στο Instagram πάσχει από αυτήν ασθένεια γεγονός που τον οδήγησε στην ακύρωση προγραμματισμένων συναυλιών.

«Είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε. Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου και έχει προκαλέσει την παράλυσή του. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται. Οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου»

Για όσους απογοητεύτηκαν από την ακύρωση των εμφανίσεών μου, είναι προφανές ότι δεν είμαι σε θέση να τις πραγματοποιήσω. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, όπως βλέπετε. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω και ελπίζω να καταλάβατε.

Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100 τοις εκατό, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα για να κάνω», είπε.

Τι είναι το σύνδρομο Ράμσεϊ Χάντ

Πρόκειται για νευρολογική πάθηση που προκαλείται από τον ιό varicella zoster, που προκαλεί την ανεμοβλογιά στα παιδιά και τον έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες. Προκαλεί μία περιφερική παράλυση του νεύρου του προσώπου, που ενίοτε ακολουθείται από δριμύ εξάνθημα στον ωτικό ζωστήρα (δηλαδή στο πτερύγιο του αυτιού, ή σπανιότερα στη στοματική κοιλότητα και συνοδεύεται από κοχλιοαιθουσαία διαταραχή)

Τα πρώιμα συμπτώματα του συνδρόμου περιλαμβάνουν έντονο πόνο στο ένα αυτί, τη γνάθο στη μία πλευρά ή το λαιμό στη μία πλευρά που μπορεί να προηγείται της οξείας παράλυσης του προσώπου κατά μία εβδομάδα ή περισσότερο.

Λιγότερο από το 1% των λοιμώξεων από ανεμευλογιά ζωστήρα αφορά στο νεύρο του προσώπου και οδηγεί σε σύνδρομο Ράμσεϊ Χαντ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος