J. Kumoch: Κάθε όπλο που δίνεται στην Ουκρανία μειώνει τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται

«Η Ουκρανία ζητά από όλο τον κόσμο όπλα σήμερα, κάθε όπλο, κάθε όχημα, οβίδα, πύραυλος που παραδίδεται στην Ουκρανία μειώνει τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται, επειδή αναγκάζει τη Ρωσία να αποσυρθεί», δήλωσε ο Jakub Kumoch, επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής.

Ο επικεφαλής του BPM ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο PAP τι βοήθεια χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ουκρανία, ποια βοήθεια ζητήθηκε κατά την επίσκεψη της Τετάρτης στην Ουκρανία των προέδρων της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας – Andrzej Duda, Gitanas Nauseda, Egils Levits και Alar Karis.

Ο Kumoch τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται, πάνω από όλα, όπλα. «Η Ουκρανία ζητά από όλο τον κόσμο όπλα σήμερα. Κάθε όπλο, κάθε όχημα, οβίδα, πύραυλος μειώνει τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται, επειδή αναγκάζει τη Ρωσία να αποσυρθεί από την Ουκρανία», σημείωσε ο επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής.

Όπως τόνισε, η Ουκρανία αναμένει βοήθεια και στις εξαγωγές αγαθών. «Η Ουκρανία είναι η σιταποθήκη ενός μεγάλου μέρους του κόσμου. Εν τω μεταξύ, το ρωσικό ναυτικό που ασχολείται με την ντε φάκτο πειρατεία στη Μαύρη Θάλασσα εμπόδισε τη δυνατότητα ουκρανικών εξαγωγών, ιδιαίτερα προϊόντων διατροφής», είπε. «Μπορεί να χρειαστεί να σκεφτείτε να βοηθήσετε στη χρήση των λιμανιών της Βαλτικής», πρόσθεσε.

Πηγή: PAP

Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος