Ιταλία: «Στον πάγο» η αναβολή των προστίμων για 1,9 εκ. ανεμβολίαστους

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη λαμβάνει χώρα για την Κυβέρνηση Μελόνι όσον αφορά τα εμβόλια. Όπως μεταδίδουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση κατέθεσε δέσμη τροπολογιών για το τρίτο νομοσχέδιο ονόματι ‘Βοήθεια’ των νοικοκυριών (decreto Aiuti ter εις την Ιταλικήν), το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση στην ειδική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι τροπολογίες συμπεριλαμβάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και τα στεγαστικά δάνεια για νέους κάτω των 36 ετών, αλλά δεν περιλαμβάνεται η αναβολή των προστίμων για όσους δεν συμμορφώνονται με τα ισχύοντα εμβολιαστικά μέτρα, μια αναβολή που αρχικά φαινόταν πως θα γινόταν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με την Ιταλική
Corriere della Sera, περίπου 1,9 εκατομμύρια άτομα άνω των 50 ετών έλαβαν ειδοποιήσεις για την έναρξη διαδικασιών επιβολής προστίμου από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει στις 7 Νοεμβρίου για να ολοκληρώσει την εξέταση του διατάγματος, το οποίο μάλλον θα συζητηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων την επόμενη ημέρα.

Σημειώνεται επίσης πως η Corriere della Sera, επικαλούμενη κοινοβουλευτικές πηγές, τονίζει πως “δεν αποκλείεται η αναστολή να μην αποτελέσει μέρος ενός μεταγενέστερου μέτρου, ίσως αφιερωμένο στο εν λόγω θέμα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος