Ιταλία: Σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι μιλά στο Ιταλικό Κοινοβούλιο εν μέσω κοινοβουλευτικών απουσιών – Παρούσα και η ΕΡΤ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, σήμερα το πρωί στις 11 πμ ώρα Ρώμης ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι θα μιλήσει στο Ιταλικό Κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης. Θα ακολουθήσει ομιλία του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ενώ στο Κοινοβούλιο θα παρευρεθεί και ο Ουκρανός Πρέσβης στη Ρώμη. Την ομιλία θα παρακολουθήσει η ΕΡΤ μέσα από το Κοινοβούλιο με τον ανταποκριτή της στην Ιταλία.

Η ομιλία του Προέδρου Ζελένσκι αναμένεται στην Ιταλία με μεγάλο ενδιαφέρον. Όμως υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη της Ιταλικής Ολομέλειας, και σήμερα αναμένονται απουσίες.

Χθες το κόμμα Alternativa της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως δεν θα παρευρεθεί στην ομιλία εφόσον την όρισε “μια και μοναδική επιχείρηση μάρκετινγκ που δεν θα χρησιμεύσει στον τερματισμό των εχθροπραξιών”. Το κόμμα αποτελείται από 17 μέλη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του Κινήματος 5 Αστέρων, το οποίο είναι μέλος του Κυβερνητικού συνασπισμού. Μέχρι χθες το βράδυ ήταν επιβεβαιωμένη η παρουσία 30 Γερουσιαστών του Κινήματος, ενώ σημαντική θεωρείται η απουσία του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κινήματος 5 Αστέρων στη Γερουσία, Vito Petrocelli, ο οποίος ήδη είχε καταψηφίσει την πρόταση να σταλούν Ιταλικά όπλα στην Ουκρανία. 

Αξιοσημείωτη και η δήλωση της Γερουσιάστριας του Κινήματος 5 Αστέρων Bianca Laura Granato: “ο Πούτιν δίνει μια μάχη για όλους μας. Στον Πούτιν λέω: ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε μαζί την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης”.

Μια δήλωση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και που η ίδια δικαιολόγησε τονίζοντας πως “είμαι απλώς ένας βουλευτής που εκφράζει ελεύθερες απόψεις σε σχέση με άμεσες, επίσημες πηγές” και πως “θα πρέπει να ακουστεί ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, είμαι εναντίον αυτού του πολέμου, όπως και η πλειοψηφία των Ιταλών”.

Τέλος, από τον Κυβερνητικό συνασπισμό, αναμένεται να λείψουν 3 μέλη του κόμματος της Lega και 2 της Forza Italia.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος