Ιταλία: Πυρκαγιές στην περιοχή Σαλέντο – Απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας, νότια του Μπάρι, έχει ξεσπάσει σειρά πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν στις παραθαλάσσιες περιοχές Γκαλίπολι, Σουράνο, Σάντα Μαρία Ντι Λέουκα, Σανικόλα και Ναρντό.

Η φωτιά έφτασε κοντά σε κατοικημένες περιοχές στο χωριό Κάστρο, όπως και στο θέρετρο Λίντο Κοντκίλιε, όπου οι ομάδες των πυροσβεστών συνεχίζουν να καταβάλουν προσπάθειες για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Η θερμοκρασία, στην όλη περιοχή, έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και προβλέπεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος