Ιταλία: «Πράσινο φως» από Κομισιόν για εκταμίευση 21 δισ. ευρώ – Τα «αγκάθια» της νέας κυβέρνησης

«Πράσινο φως» άναψε η Κομισιόν, για να δοθεί στην Ιταλία μία ακόμα δόση, αυτή τη φορά 21 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη της οικονομίας της. Διαμήνυσε, όμως, με νόημα ότι η νέα κυβέρνηση, που θα αναλάβει προσεχώς τα καθήκοντά της, πρέπει να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν επί πρωθυπουργίας Ντράγκι.

Ενεργειακή κρίση, φορολογία και συντάξεις είναι τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει η νέα ιταλική κυβέρνηση από τη στιγμή που θα συγκροτηθεί και αναλάβει καθήκοντα.

Με την Ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι- που αυτοχαρακτηρίζεται ως υπέρμαχος των χριστιανικών αξιών και εχθρός «του λόμπι των Ομοφυλοφίλων» – στο τιμόνι της χώρας, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ιταλίας ανησυχεί για το «τι ξημερώνει» και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ανησυχούμε πολύ για τις νέες γενιές γιατί δημιουργούν έναν ιδεολογικό πόλεμο εξαιτίας και της βαθιάς οικονομικής και ενεργειακής κρίσης και άλλων λόγων» επισημαίνει ο Φαμπρίτσιο Μαράτσο, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος των ομοφυλόφιλων της Ιταλίας

Η Μελόνι, προεκλογικά δήλωσε, πως δεν θα καταργήσει την υπάρχουσα νομοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια ούτε για την άμβλωση. Όμως το δικαίωμα στην άμβλωση, καταστρατηγείται συχνά καθώς οι γιατροί- που δύνανται να δηλώνουν «αντιρρησίες συνείδησης»- την αρνούνται.

«Τηλεφώνησα σε γιατρούς σε άλλες περιοχές, στο Πεζάρο, στην Ανκόνα, κανένας δεν ήθελε να μου συνταγογραφήσει το χάπι για τη διακοπή της κύησης» καταγγέλλει Ιταλίδα.

Με προσοχή παρακολουθεί η Γαλλία ενώ και ο Αντονι Μπλινκεν δήλωσε πως η Ιταλία είναι μια ισχυρή δημοκρατία και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιμέλεια: Ρίτσα Καστάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Ιταλία: Ραγδαίες εξελίξεις εν μέσω σεναρίων ενδεχόμενης τροποποίησης του Συντάγματος (βίντεο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος