Ιταλία: Ο Ματαρέλα ψήφισε εν μέσω χειροκροτημάτων – Που ψήφισαν οι αρχηγοί, ανέβαλε την ψήφο της η Μελόνι

Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην γενέτειρα πόλη του, το Παλέρμο της Σικελίας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο της πρωτεύουσας της Σικελίας, για να τον επευφημήσει.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ψήφισε στην λαϊκή συνοικία της Ρώμης Τεστάτσιο και στο εκλογικό του τμήμα έσφιξε τα χέρια υποστηρικτών του.

Ιταλία: Ο Ματαρέλα ψήφισε εν μέσω χειροκροτημάτων – Που ψήφισαν οι αρχηγοί, ανέβαλε την ψήφο της η Μελόνι
EPA/FABIO FRUSTACI

Σε ό,τι αφορά τον λεγόμενο «κεντρώο πόλο», ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Φλωρεντία και ο πρώην υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα στην Ρώμη. «Εμείς ψηφίσαμε, κάντε το και εσείς, όποια και αν είναι η πολιτική σας θέση. Η  δημοκρατία στηρίζεται με την προσπάθεια όλων», έγραψε ο Ρέντσι στο Twitter.

O δε γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αφού ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του Μιλάνου δήλωσε:

Ιταλία: Ο Ματαρέλα ψήφισε εν μέσω χειροκροτημάτων – Που ψήφισαν οι αρχηγοί, ανέβαλε την ψήφο της η Μελόνι
EPA/MATTEO BAZZI

«Θα είναι μήνες δύσκολοι, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους λογαριασμούς της ενέργειας, την αύξηση του κόστους ζωής και των καλοριφέρ. Εδώ και πολλές εβδομάδες, δουλεύομε, με τους ειδήμονες της Λέγκα, για να είμαστε έτοιμοι και με δυναμική παρουσία, στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Όσο περισσότεροι πολίτες ψηφίσουν, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχει η νέα κυβέρνηση και το νέο κοινοβούλιο, για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις αυτές έκτακτης ανάγκης».

Το βράδυ θα ψηφίσει η Μελόνι

Στο μεταξύ, πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων βρίσκεται στο εκλογικό κέντρο όπου θα έπρεπε να ψηφίσει η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, στη Viale Beata Vergine del Carmelo στη Ρώμη. Για να επιτρέψει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ήρεμα, η βουλευτής αποφάσισε να αναβάλει την ψηφοφορία της για απόψε μετά τις 10 το βράδυ.

Ανταπόκριση Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος