Ιταλία: Νέο ρεκόρ με 219.441 θετικά κρούσματα – Στήθηκε επιτόπιο νοσοκομείο στο Παλέρμο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Νέο ανώτατο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία, με 219.441 θετικούς και 198 θύματα. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 19,3%, με τον αριθμό διαγνωστικών τεστ στα 1.138.310. 

Ο χάρτης της ECDC παρουσιάζει την Ιταλία στο βαθύ κόκκινο πλην της Σαρδηνίας (σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση) και το υγειονομικό σύστημα αρχίζει να δείχνει τοπικά υπό πίεση.

Σε δελτίο τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης των Γιατρών της Νάπολης, Bruno Zuccarelli, δήλωσε πως «η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι φαίνεται. Ή η Κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει ή περιοχές όπως η Καμπανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια τραγωδία» και τόνισε πως «χρειαζόμαστε βοήθεια και τη χρειαζόμαστε τώρα» και έκανε έκκληση στην πρωτεύουσα να πάρει δραστικά μέτρα.

Επίσης, τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως χθες το βράδυ στήθηκε ένα επιτόπιο νοσοκομείο δέκα θέσεων έξω από το νοσοκομείο Cervello του Παλέρμο της Σικελίας, με κρεβάτια υπαίθρου, αντλίες και γεννήτριες για ηλεκτροδότηση και θέρμανση.

Η πρωτοβουλία κρίθηκε αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστεί ο υπέρογκος αριθμός περιστατικών που μεταφέρονταν από 14 ασθενοφόρα που σχημάτιζαν πολύωρες ουρές από χθες το απόγευμα μπροστά στο νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο Cervello, από τις 16 διαθέσιμες θέσεις Μ.Ε.Θ., νοσηλεύονται μέχρι σήμερα 14 ασθενείς, εκ των οποίων οι 13 δεν είναι εμβολιασμένοι. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία. Μετά το Καρδιολογικό Τμήμα, αναμένεται τα Μαιευτικά και Γυναικολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων Cervello και του Δημοτικού Νοσοκομείου του Παλέρμο να ολοκληρώσουν τη μετατροπή τους για να υποδεχτούν και αυτά ασθενείς με Covid. 

Όπως τονίζει στην Corriere della Sera η Tiziana Maniscalchi, επικεφαλής των Πρώτων Βοηθειών Covid του Νοσοκομείου Cervello «η ταλαιπωρία είναι το αποτέλεσμα των εορτών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, των ιδιωτικών πάρτι και των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Πάνω από όλα, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κατανοήσουν τη ζημιά που δημιουργούν και τους κινδύνους που διατρέχουν…».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος