Η πρώτη χορεύτρια του Μπολσόι εγκαταλείπει το Θέατρο της Μόσχας – Στις 9 Απριλίου θα χορέψει στη Scala του Μιλάνου

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Συνεχίζεται εντός της Ρωσίας το κύμα διαφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά στον καλλιτεχνικό κόσμο. Αυτή τη φορά σειρά είχε η 30χρονη etoile (πρώτη χορεύτρια) του Θεάτρου Μπολσόι, Olga Smirnova, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει το θρυλικό θέατρο και τη Ρωσία και να μετακομίσει στην Ολλανδία όπου θα εργαστεί με το Εθνικό Μπαλέτο.

“Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι είμαι ενάντια στον πόλεμο με όλες τις ίνες της ψυχής μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία” έγραψε η etoile στο Telegram σε μια πολύ σκληρή ανάρτηση.

“Δεν είναι μόνο επειδή έχω συγγενείς και φίλους που ζουν στην Ουκρανία ή επειδή ο παππούς μου είναι Ουκρανός και εγώ είμαι (Ουκρανή) για το ένα τέταρτο. Είναι ότι συνεχίζουμε να ζούμε σαν να είμαστε στον εικοστό αιώνα, παρόλο που ζούμε στον εικοστό πρώτο” τονίζει λυπημένα η Smirnova. 

“Σε έναν σύγχρονο και φωτισμένο κόσμο, αναμένω από τις κοινωνίες των πολιτών να επιλύουν πολιτικά ζητήματα μόνο μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων. Ήμουν πάντα περήφανη για το ταλέντο των Ρώσων, για τα πολιτιστικά και αθλητικά μας επιτεύγματα. Τώρα όμως νιώθω ότι έχει χαραχθεί μια γραμμή που χωρίζει το πριν από το μετά. Πονάει να βλέπεις ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν, χάνουν τη στέγη πάνω από το κεφάλι τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους” καταλήγει η χορεύτρια.

Μεγάλη η αναμονή για την Olga Smirnova στο Θέατρο Alla Scala στις 9 Απριλίου, όταν μαζί με τον Roberto Bolle θα χορέψει το “Onegin” του John Cranko στα πλαίσια του “Gala Fracci” προς τιμήν της εκλιπούσας Ιταλίδας χορεύτριας Carla Fracci η οποία απεβίωσε πέρσι στις 27 Μαΐου σε ηλικία 84 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος