Ιταλία για Γαλλικές εκλογές: Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την επόμενη μέρα του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία, τα Ιταλικά ΜΜΕ μεταφέρουν τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας και διαχρονικά υποστηρικτής των τοποθετήσεων της Λε Πεν, σχολίασε την πρόκριση της Γαλλίδας πολιτικού για το δεύτερο γύρο της αναμέτρησης με το εξής tweet:

“Πολύ καλά Marine, χαιρόμαστε για την επιτυχία σου και (είμαστε) περήφανοι για τη δουλειά σου, το θάρρος σου, τις ιδέες σου και τη φιλία σου.”

Αναμενόμενα, σε αντίθετο κλίμα ήταν το σχόλιο του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος (Κεντροαριστερά), Ενρίκο Λέτα, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica έδωσε βάρος στο ότι η Λε Πεν δεν θριάμβευσε σε σχέση με τον Μακρόν.

“Το γαλλικό αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό, δείχνει ότι στη σύγκρουση μεταξύ κυριαρχικών και φιλοευρωπαίων, αυτοί που ξεκινούν με προβάδισμα είναι όσοι πιστεύουν σε μια πιο ενωμένη και ισχυρότερη Ευρώπη, όχι αυτοί που στοχεύουν να τη συντρίψουν” σχολίασε ο Λέτα, ο οποίος πρόσφατα είχε λάβει μέρος σε ντιμπέιτ με την Λε Πεν και την είχε κατακρίνει για τις τοποθετήσεις της υπέρ των Τραμπ και Πούτιν.

Όμως στη συνέχεια ο Λέτα πρόσθεσε πως “η συσχέτιση με την Ιταλία είναι ανησυχητική: ακόμη και στη Γαλλία, τα κόμματα που στο παρελθόν είχαν εκφράσει μεγάλη αρμονία με τον Πούτιν, αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του συνολικού εκλογικού σώματος. Εδώ (στην Ιταλία) οι Σαλβίνι, Μελόνι και Μπερλουσκόνι, εκεί (στη Γαλλία) οι Λεπέν, Μελανσόν και Ζεμούρ.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος