“Ο Τραμπ και ο Πούτιν ήταν φίλοι σας, δεν πιστεύετε ότι το πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής σας απέτυχε;” – Viral το τηλεοπτικό ντιμπέιτ Λέτα – Λε Πέν (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα κάνει πάταγο στα Ιταλικά κοινωνικά δίκτυα βίντεο απόσπασμα της χθεσινοβραδινής εκπομπής Elysee 2022 στο Γαλλικό δίκτυο France 2 που δείχνει τον Ιταλό Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, εν μέσω ντιμπέιτ με την Αρχηγό της Γαλλικής Εθνικιστικής Δεξιάς, Μαρίν Λε Πέν.

Το απόσπασμα παρουσιάζει τον Λέτα να κατηγορεί την Λε Πέν για το προ-πενταετίας προεδρικό εκλογικό πρόγραμμά της, στο οποίο η Λε Πέν υποστήριζε πολλά σημεία της πολιτικής των Τραμπ και Πούτιν. 

Συγκεκριμένα, το σημείο που έγινε ‘viral’ στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει τον Λέτα να λέει στην Λε Πέν τα εξής:

“Το 2017 είπατε πως οι φίλοι σας ήταν οι Τραμπ και Πούτιν και ότι ο εχθρός ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μία από τις προτάσεις Σας ήταν η κατάργηση της Κομισιόν” και πρόσθεσε πως “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή που μας έβγαλε από την πανδημία. Όλα αυτά έγιναν επίσης δυνατά χάρη σε έναν Γάλλο επίτροπο, τον Τιερί Μπρετόν. Το Σχέδιο Ανάκαμψης και το κοινό χρέος δεν θα υπήρχαν χωρίς την Επιτροπή. Ο Τραμπ τελείωσε την θητεία του καθοδηγώντας την επίθεση στο Καπιτώλιο, σήμερα ο Πούτιν σφαγιάζει τους Ουκρανούς. Δεν πιστεύετε ότι το πρόγραμμα εξωτερικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής σας απέτυχε;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος