Ιταλία: Εξιτήριο για την φοιτήτρια μετά τις 6 δόσεις εμβολίου — Δεν υποβάλλει μήνυση

Ρώμη — Ανταπόκριση Κρίστιαν Μαυρής

Μια εικοσιτριάχρονη φοιτήτρια κλινικής ψυχολογίας, λίγο μετά τον εμβολιασμό της, ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου πως έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech, δηλαδή όλο το φιαλίδιο.

Αμέσως η νεαρή τέθηκε υπό εικοσιτετράωρη παρακολούθηση στο νοσοκομείο Nuovo ospedale apuano (Noa) της Massa στην περιφέρεια της Τοσκάνης και δέχτηκε θεραπεία που βασίζεται σε χορήγηση υγρών και παρακεταμόλης. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, εκτός από ελαφρύ πονοκέφαλο, η φοιτήτρια δεν παρουσίασε επιπλοκές υγείας και ενδέχεται να επιστρέψει στο σπίτι της σήμερα κιόλας.

Το άτυχο περιστατικό οφείλεται σε λάθος της νοσηλεύτριας, η οποία δεν αραίωσε την μία δόση του εμβολίου με φυσιολογικό ορό όπως προβλέπεται, αλλά αντιθέτως χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό. Ενώ η φοιτήτρια δεν παρουσίασε παρενέργειες, η νοσηλεύτρια φαίνεται να έπαθε σοκ εφόσον αντιλήφθηκε αμέσως το λάθος της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εμβολιαστικό κέντρο έσπευσε και η αστυνομία για τις απαραίτητες ενέργειες του συμβάντος.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων, ενώ στην Γερμανία υπήρξε περίπτωση υπερδοσολογίας με 5 δόσεις. Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα είναι πρωτόγνωρη και δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία, εξού και η παρακολούθηση της νεαρής για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσίευσε η εφημερίδα Corriere della Sera, η νεαρή φοιτήτρια είναι καλά στην υγεία της, αν και με πόνους, και δεν θα υποβάλει μήνυση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος