Ιταλία: Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου, έναρξη ημερολογιακής καλοκαιρινής περιόδου, σχεδόν όλη η επικράτεια της Ιταλίας βάφεται στα ‘λευκά’, εξαιρουμένης της περιφέρειας Βάλε ντ’ Αόστα που παραμένει κίτρινη για ακόμη μία εβδομάδα.

Επιστροφή στην ομαλότητα βλέπουν οι Ιταλοί, εφόσον καταργείται η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τα λίγα μέτρα που διατηρούνται είναι η ατομική αποστασιοποίηση (στους κλειστούς χώρους των εστιατορίων επιτρέπονται μόνο μέχρι 6 άτομα ή δύο οικογένειες ανά τραπέζι) και η χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Για το τελευταίο αυτό μέτρο όμως αναμένεται σήμερα να εκφραστεί η Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή (CTS) η οποία, σύμφωνα με πηγές, ενδέχεται να μην επιβάλλει την χρήση της στους ανοιχτούς χώρους ίσως από την επόμενη Δευτέρα, 29 Ιουνίου. Ένα μέτρο το οποίο όμως θα έρθει με αρκετές εξαιρέσεις (π.χ. χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους) εφόσον ο φόβος έξαρσης του ινδικού στελέχους Δ τρομάζει αρχές και ειδικούς.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ