Ιταλία: Δικηγορικό γραφείο της Ρώμης ζητά τους λογαριασμούς Instagram υποψήφιων συνεργάτιδων

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως δικηγορικό γραφείο της Ρώμης ανοίγει θέση εργασίας. Το εν λόγω γραφείο, γνωστό για την κατά καιρούς εκπροσώπηση διαφόρων VIP και προσωπικοτήτων, προέβη σε μια ασυνήθιστη αγγελία: “Ζητείται γυναίκα δικηγόρος για εσωτερική συνεργασία. Στείλτε βιογραφικό με φωτογραφία και προφίλ Instagram”. 

Όπως ήταν αναμενόμενο η αγγελία, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αιώνιας Πόλης, προκάλεσε την αντίδραση πολλών δικηγόρων του γυναικείου φύλου, οι οποίες υποστηρίζουν πως οι φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα αφορούν την ιδιωτική τους ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα, είναι δεκάδες οι δικηγορίνες που ελπίζουν σε παρέμβαση της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών του Συλλόγου.

Κατόπιν επικοινωνίας της La Repubblica με το εν λόγω γραφείο, και σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Felice D’Alfonso Del Sordo, χρειάζονται “έξι ή παραπάνω μήνες συνεργασίας” με κάποιον για να αναδειχθούν ατομικές “συμπεριφορές που αυξάνουν την αρμονία ή τη συμπιέζουν” εντός γραφείου. 

Αντίθετα “η ιδιωτική σφαίρα ζωής σχεδόν πάντα να επικαλύπτεται με την επαγγελματική” οπότε είναι καλύτερο “να δούμε αμέσως τι έχει ήδη δημοσιοποιήσει το άτομο”. Ο δικηγόρος υπερασπίζεται τη μέθοδο εφόσον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “με έχουν ήδη βοηθήσει να εξοικονομήσω χρόνο”, άλλωστε “στην Αμερική ήδη γίνεται εδώ και αρκετό καιρό”.

Τέλος, σε όσους τον κατηγορούν πως η αγγελία απευθύνεται μόνο προς τις γυναίκες, ο ίδιος τονίζει πως τις προτιμά για την εν λόγω θέση επειδή “είναι πιο δυναμικές” όπως άλλωστε απέδειξαν και με τις αντιδράσεις σε αυτή την περίπτωση.

Η υπόθεση ενδέχεται να αποτελέσει προηγούμενο στην Ιταλική αγορά εργασίας, οπότε και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις επί του θέματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος