Ιταλία: Αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας σε όλη την επικράτεια – Ρεκόρ 1,4 εκατ. download του Green Pass

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τα Ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως τα πρώτα στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας και της ονομαζόμενης Αίθουσας Σύνταξης του Υπουργείο Υγείας εστιάζουν σε δύο στοιχεία: στον δείκτη μετάδοσης (Rt) στο 1,18 δηλαδή μειωμένο ελαφρώς σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (στο 1,20), και στην τάση θετικών κρουσμάτων κορονοϊού ανά την επικράτεια, που φτάνουν τα 176 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι των 155. 

Εκτός της περιφέρειας του Μολίσε, αυξάνονται επίσης παντού οι εισαγωγές σε νοσοκομειακές μονάδες και Μ.Ε.Θ., οι οποίες φέρουν όρια πληρότητας για την μεταβολή του χρώματος της περιοχής στο 15% και 10% αντίστοιχα. 

Μεταξύ περιφερειών και αυτόνομων επαρχιών, 20 κατατάσσονται σε ‘μέτριο κίνδυνο’, ενώ οι ακόλουθες περιφέρειες φέρουν υψηλά ποσοστά πληρότητας των Μ.Ε.Θ.: Καλαβρία (11,8%), Φρίουλι Βενέτσια Τζούλια (14,3%), Βένετο (12,4%), Λιγουρία (12,4%), Μάρκε (14,8%), οι αυτόνομες επαρχίες του Μπολτσάνο (18%) και του Τρέντο (16,7%). Για τον λόγο αυτό ενδεχομένως να παρθεί απόφαση σήμερα για τις περιφέρειες, κυρίως όμως για την Καλαβρία.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται και το νέο χθεσινό ρεκόρ download των Green Pass, που σύμφωνα με την Κυβερνητική πλατφόρμα ανήλθε στο 1.478.493. Συνολικά έως τώρα στην Ιταλία έχουν εκδοθεί 148.424.672 Green Pass.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος