Ιταλία: Αύξηση ρεκόρ των πρώτων εμβολιαστικών δόσεων – Τη Δευτέρα 10/01 η πρώτη συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι για το 2022

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των άνω των 50 ετών και τα τσουχτερά πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους φαίνεται να αποδίδουν καρπούς στην εμβολιαστική εκστρατεία και πιέζουν ενεργά την εν λόγω ηλικιακή ομάδα ώστε να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν. Αποτέλεσμα ήταν, την τελευταία εβδομάδα, οι πρώτες εμβολιαστικές δόσεις που χορηγήθηκαν να έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στο σύνολο οι πρώτες δόσεις στον ευρύτερο πληθυσμό έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 68.990 το Σάββατο 8 Ιανουαρίου. 

Συνολικά εκτιμάται πως είναι 5.2 εκατομμύρια οι ανεμβολίαστοι άνω των 12 ετών στην Ιταλία, εκ των οποίον 2.3 εκατομμύρια στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών, και σε αυτούς στοχεύει το νέο πρωτόγνωρο μέτρο το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε όλη την επικράτεια από το Σάββατο 8 Ιανουαρίου. 

Ενώ λοιπόν η εμβολιαστική εκστρατεία σημειώνει άνοδο, πολλά παραμένουν τα ερωτηματικά για τα πρωτοποριακά μεν, πολύπλοκα δε νέα μέτρα (για τους άνω των 50 ετών, αλλά και για την επανέναρξη των σχολείων) που ανακοινώθηκαν στις 5 Ιανουαρίου. Στο σημείο αυτό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δεν ακολούθησε καμία συνέντευξη τύπου και αυτό προφανώς να συνδέεται με την έντονη ενδοκυβερνητική διαμάχη που προηγήθηκε της τελικής απόφασης. 

Όπως τόνισε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Renato Brunetta “η πολυπλοκότητα των κανόνων αντανακλά την δυσκολία της πραγματικότητας που ζούμε. Όλοι χρειαζόμαστε σίγουρα περισσότερη σαφήνεια και καλύτερη επικοινωνία”. 

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει αναμονή για την συνέντευξη τύπου του Ιταλού Πρωθυπουργού Mario Draghi, η οποία θα λάβει χώρα αργά το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου. Μια συνέντευξη τύπου η οποία θα είναι η πρώτη του 2022 και που έρχεται 5 ημέρες μετά την απόφαση των νέων μέτρων αλλά και περίπου δύο εβδομάδες από την εκλογή του νέου Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος