Iταλία: Αυστηρότερες ποινές για τους «οικολογικούς βανδάλους» που καταστρέφουν μνημεία

Ένας νέος νόμος που ψηφίστηκε στην Ιταλία τετραπλασιάζει τα πρόστιμα για όσους βλάπτουν μνημεία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την «προστασία του περιβάλλοντος» ή ακραίων εκστρατειών ευαισθητοποίησης που αυξήθηκαν εκπληκτικά το 2023.

Σύμφωνα με το νόμο του Κοινοβουλίου αυξάνονται τα πρόστιμα για ζημιές σε ιστορικά κτίρια και άλλους πολιτιστικούς χώρους μετά τις ενέργειες των διαδηλωτών για το «κλίμα» που έγιναν πέρυσι.

Η νέα νομοθεσία αυξάνει τα πρόστιμα από 40.000 ευρώ σε 60.000 ευρώ εάν ο δράστης καταστρέψει ή αλλοιώσει ένα έργο τέχνης, ενώ για τους «οικολογικούς» διαδηλωτές που είναι γνωστοί ως «οικολογικοί βάνδαλοι» τα πρόστιμα αυξάνονται από 1.500 ευρώ σε 15.000 ευρώ.

Το υπουργείο Πολιτισμού σύμφωνα με το νόμο μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εισπραχθέντα πρόστιμα για τον καθαρισμό ή την αποκατάσταση μνημείων που στοχοποιούνται από τη βία των διαδηλωτών.

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για τον ιταλικό πολιτισμό, ειδικά για την καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του έθνους», δήλωσε ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δραστηριοτήτων της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, ο οποίος είχε προηγουμένως ζητήσει αυστηρότερες ποινές.

Τα μέτρα έρχονται μετά από πολλά παράλογα περιστατικά όπου «ακτιβιστές», μεταξύ άλλων, πέταξαν μπογιές ή κατέστρεψαν γνωστά μνημεία, όπως η Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη ή το παλάτι Palazzo Vecchio στη Φλωρεντία, σύμφωνα με το Anadolu Agency.

Πηγή: Top Channel

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος