Ιταλία: Αποβιβάσθηκαν «επιλεκτικά» 155 μετανάστες και πρόσφυγες από το πλοίο Humanity 1

Array

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Την περασμένη νύχτα, το πλοίο Humanity 1 εισήλθε στο λιμάνι της Κατάνης στη Σικελία. Δόθηκε τελικά άδεια αποβίβασης σε 155 μετανάστες και πρόσφυγες, σε σύνολο 179. Ήταν μια «επιλεκτική αποβίβαση», όπως είχε ανακοινωθεί, καθώς επετράπη μόνο σε έγκυες, παιδιά και αρρώστους. Ενδέχεται το πλοίο με τους υπόλοιπους μετανάστες να πρέπει να αφήσει το λιμάνι και να μείνει στα ανοιχτά της Σικελίας.

Πριν δώσουν την άδεια αποβίβασης, οι ιταλικές αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο για να εξακριβωθεί πόσες ήταν οι γυναίκες, τα ανήλικα και γενικότερα οι μετανάστες και πρόσφυγες με προβλήματα υγείας. Στο τέλος αποφασίσθηκε ότι 35 άνδρες δεν δικαιούνταν να κατέβουν από το πλοίο.

Εκπρόσωπος του πληρώματος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, «αν φύγει από το λιμάνι το Humanity χωρίς να έχουν κατέβει όλοι οι επιβάτες, θα πρόκειται για παράνομη πράξη, διότι είναι όλοι τους πρόσφυγες».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης επιμένει όμως ότι όποιος δεν πληροί της προϋποθέσεις για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας θα πρέπει να εξέλθει των ιταλικών χωρικών υδάτων. Τις επόμενες ώρες, στην Κατάνη, είναι πιθανό να προσπαθήσουν να ελλιμενιστούν και άλλα πλοία με μετανάστες και πρόσφυγες, τα οποία ανήκουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος