Ιταλία: Απαγωγή του μικρού επιζώντα της τραγωδίας του τελεφερίκ από τον παππού του

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο παππούς του 6χρονου Eitan – ο μόνος επιζών του ατυχήματος του μοιραίου τελεφερίκ τον περασμένο Μάϊο – πήρε τον μικρό στο Ισραήλ χωρίς τη συναίνεση της θείας του. Γι αυτό το λόγο τα Ιταλικά ΜΜΕ μιλούν για απαγωγή.

Η Aya Biran, η θεία του νεκρού πατέρα του Eitan, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica πως ο μικρός είναι “Ιταλός πολίτης, στην Pavia είναι το σπίτι όπου μεγάλωσε, τον περιμένουμε στο σπίτι, ανησυχούμε πολύ για την υγεία του”.

Το περιστατικό φαίνεται να προβληματίζει την θεία, εφόσον ο παππούς, από την πλευρά της μητέρας, “καταδικάστηκε για κακομεταχείριση της πρώην συζύγου του, της γιαγιάς της μητέρας του Eitan και όλες οι προσφυγές του απορρίφθηκαν και στις τρεις βαθμίδες δίκης”. 

Το περιστατικό της απαγωγής καταδικάστηκε και από την Εβραϊκή Κοινότητα του Μιλάνου, η οποία υποστηρίζει πως, σύμφωνα με τη θεία, η θέληση του πατέρα ήταν το παιδί να ζήσει στην Ιταλία, ενώ οι γονείς της μητέρα του Eitan πάντα έλεγαν ότι έπρεπε να μεγαλώσει στο Ισραήλ. 

Έμμεση η απάντηση της θείας της μητέρας του παιδιού σε ισραηλινό ραδιόφωνο, η οποία είπε πως ο μικρός Eitan “ούρλιαξε από συγκίνηση όταν μας είδε και είπε ‘είμαι επιτέλους στο Ισραήλ’ “. Όπως σημειώνουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, οι παππούδες του Eitan είχαν έρθει στην Ιταλία να τον επισκεφτούν με την ευκαιρία της Εβραϊκής πρωτοχρονιάς και είχαν στην κατοχή τους Ισραηλινό διαβατήριο στο όνομα του παιδιού – αλλά τελικά το γεγονός πήρε άλλη διάσταση.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως στις 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ακρόαση στο Δικαστήριο Ανηλίκων του Μιλάνου για να συζητηθεί η καταγγελία που παρουσίασε η οικογένεια της μητέρας του μικρού Eitan κατά του διορισμού ως νόμιμου κηδεμόνα της πατρικής θείας του παιδιού, Aya Biran.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, η Ισραηλινή πρεσβεία στη Ρώμη παρακολουθεί την υπόθεση από κοντά, ενώ ο Εισαγγελέας της Pavia ξεκίνησε έρευνα για απαγωγή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος