Ιταλία: Ο πεντάχρονος επιζών σώθηκε από την αγκαλιά του πατέρα του στο δυστύχημα του τελεφερίκ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το ατύχημα με το τελεφερίκ του Mottarone στη Βόρεια Ιταλία σόκαρε ολόκληρη την χώρα, καθώς έχασαν την ζωή τους 14 άτομα και καταστράφηκαν 5 οικογένειες.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τον τόπο του δυστυχήματος αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να έσπασε το καλώδιο ανηφορικής προσέλκυσης της καμπίνας του τελεφερίκ την ώρα που βρισκόταν στον ανώτατο πυλώνα και εκεί που υποτίθεται πως έπρεπε να ‘γαντζωθεί’ στο άλλο καλώδιο, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ. 

Έτσι λοιπόν η καμπίνα έπεσε στο κενό από ύψος περίπου 20 μέτρων και αφού έσκασε στη βουνοπλαγιά κύλησε για εκατοντάδες μέτρα μέχρι που χτύπησε σε κάποια δέντρα, όπου και σταμάτησε την πορεία της. 

Οι έρευνες εντείνονται στο σπασμένο καλώδιο αλλά και στα φρένο ασφαλείας, τα οποία φαίνεται πως δεν λειτούργησαν. Οι εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία για την εν λόγω τραγωδία, και προαναγγέλλουν πως αυτή θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να διαλευκανθούν τα αίτια. 

Ανάμεσα στις ιστορίες που ξεχωρίζουν είναι αυτή του μοναδικού επιζώντα, του πεντάχρονου Ισραηλινού Eitan Biran, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ενστικτώδη αγκαλιά του πατέρα του που τον προστάτεψε. Ο ίδιος ο πατέρας Amit, η μητέρα Tal, ο δίχρονος αδελφός Tom, και οι δύο παππούδες του σκοτώθηκαν στο ατύχημα.

Οι γιατροί που θεραπεύουν τον Eitan λένε πως είναι αναίσθητος και πως υποφέρει από πολλά σπασμένα κόκαλα και πως οι επόμενες δύο μέρες θα είναι κρίσιμες για την ανάρρωσή του. Κοντά στον Eitan βρίσκεται η θεία του αλλά και οι παππούδες του, γύρω από τους οποίους επικρατεί μεγάλη διακριτικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος