Ιταλία: Ανέκδοτο και ειρωνεία από έναν ασυνήθιστα διασκεδαστικό Μάριο Ντράγκι στο Δείπνο των Ανταποκριτών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουλίου ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ήταν προσκεκλημένος στο Δείπνο των Ανταποκριτών, μια κοινωνική βραδιά που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Ένωση Ξένου Τύπου της Ρώμης στην πανέμορφη Villa Aurelia στην κορυφή του λόφου Gianicolo.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 150 μεταξύ παλαιών και νέων μελών της Ένωσης από περίπου 100 χώρες, με ομιλίες της Προέδρου της Ένωσης, Esma Cakir (Τουρκία), αλλά και του Ιταλού Πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι.
Στη βραδιά παρευρέθη και η ΕΡΤ, με τον ανταποκριτή της στην Ιταλία, Κρίστιαν Μαυρή.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν εν μέρει αφιερωμένη στην κυβερνητική δράση, στις Ιταλικές επιτυχίες του 2021 και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιταλία και ολόκληρος ο κόσμος. Όμως μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε στον Τύπο το πρώτο σκέλος της ομιλίας, όταν ένας ασυνήθιστα διασκεδαστικός Μάριο Ντράγκι απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους.

“Ξεκινήσατε καλά με έναν πρώην κεντρικό τραπεζίτη!” είπε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, ο οποίος ‘έσπασε τον πάγο’ με ένα ανέκδοτο.
“Γνωρίζετε την ιστορία της μεταμόσχευσης καρδιάς; Δύο καρδιές προτείνονται σε έναν ασθενή, η μία από έναν 25χρονο νεαρό σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, η άλλη από έναν 86χρονο τραπεζίτη. Ο ασθενής επιλέγει το δεύτερο. Γιατί, τον ρωτούν οι γιατροί. Γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, απαντά ο ασθενής”.



Και συνέχισε ο Μάριο Ντράγκι.
“Οι πρώτοι μήνες της διακυβέρνησης συνέπεσαν με μια μαγική στιγμή για την Ιταλία. Τη νίκη των Maneskin στη Eurovision, τον θρίαμβο των Ατζούρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Berrettini στον τελικό του Γουίμπλεντον, τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Νόμπελ Φυσικής στον Giorgio Parisi. Τέτοια σειρά γεγονότων δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν” είπε ο Ντράγκι.
“Από τότε όλα πήγαν …‘πολύ καλά’: η Ιταλία δεν προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάσαμε έκτοι στη Eurovision, ο Berrettini αρρώστησε με Covid και δεν έπαιξε στο Wimbledon, και ζω με τον φόβο ότι η Σουηδική Ακαδημία θα το ξανασκεφτεί για τον Parisi”.

Ο ανάλαφρος και ειρωνικός τόνος δεν πέρασαν απαρατήρητοι από τα Ιταλικά ΜΜΕ, ειδικά σε μια στιγμή όπου επικρατεί μεγάλη ενδοκυβερνητική αναταραχή.
Η εφημερίδα Open σχολίασε “ποιος είπε ότι μόνο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει πάθος με τα ανέκδοτα;” σχολιάζοντας την γνωστή συνήθεια του Καβαλιέρε στο να λέει ανέκδοτα κατά τη διάρκεια των δείπνων με τους συνομιλητές του.
Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η La Repubblica, η οποία μιλά περί Πρωθυπουργού “σε έκδοση ‘Berlusconi’ ”.

Εκτενέστερη αναφορά στο περιστατικό έκανε και η εφημερίδα Il Giornale.
“(ο Πρωθυπουργός) εμφανίστηκε σε μια εκδοχή “ανεκδοτά”. Ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος συχνά κατηγορείται πως είναι υπερβολικά θεσμικός, όχι πολύ ενσυναισθητικός και υπερβολικά ψυχρός, θέλησε να δείξει μια ασυνήθιστη πλευρά του εαυτού του λέγοντας ένα ανέκδοτο που, όχι τυχαία, έχει ως πρωταγωνιστή έναν τραπεζίτη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος