Ιταλία, Αδέλφια της Ιταλίας: Το κόμμα αναστέλλει συντονιστή και υποψήφιο για αναρτήσεις υπέρ των Χίτλερ και Πούτιν (βίντεο)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στην Ιταλία, πέντε μόλις μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, το Δεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας προέβη στην αναστολή μέλους της. Ο λόγος: οι αναρτήσεις υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ αλλά και την υποστήριξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στα κοινωνικά δίκτυα.

Πρόκειται για μια υπόθεση που πρώτη έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα La Repubblica, η οποία ανέδειξε το πρόσωπο του Calogero Pisano, επαρχιακού συντονιστή των Αδελφών της Ιταλίας στο Agrigento της Σικελίας και υποψηφίου στις επερχόμενες εκλογές με το ίδιο κόμμα.

Στο διαδίκτυο, ο Pisano φαίνεται να μην έκρυψε ποτέ τις ακραίες του θέσεις, με σχόλια και αναρτήσεις όπως “Ο Χίτλερ “ένας μεγάλος πολιτικός” ” ή και “Είμαι με τον Πούτιν”. Το γεγονός προκάλεσε τις αντιδράσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο σχολίασε πως “οι παλιές ρίζες δεν παγώνουν ποτέ”.

Σφοδρότατη, πόσο μάλλον αναμενόμενη, ήταν η αντίδραση της Προέδρου της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρώμης, η οποία όρισε ως “απαράδεκτη την ιδέα ότι όσοι επαινούν τον Χίτλερ μπορούν να κάθονται στα έδρανα του επόμενου Κοινοβουλίου”.

Το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας προέβη εντός ολίγων ωρών στην ανακοίνωση πως ο Calogero Pisano αναστέλλεται με άμεση ισχύ από το κόμμα και απαλλάσσεται από οποιαδήποτε κομματική θέση, τονίζοντας μάλιστα πως ο Πιζάνο έχει «παραπεμφθεί στο εποπτικό συμβούλιο του κόμματος για οποιαδήποτε περαιτέρω απόφαση».

Πρόκειται για σημαντικές εξελίξεις σε μια κρίσιμη στιγμή, οι οποίες μάλιστα έρχονται μόλις ένα 24ωρο από την δήλωση του Γερμανού προέδρου του SPD, Λαρς Κλινκγμπάιλ, ο οποίος όρισε τα Αδέλφια της Ιταλίας ένα “μεταφασιστικό κόμμα”, και ενώ η Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί να δείξει ένα μετριοπαθές πρόσωπο στο εκλογικό σώμα αλλά και στο εξωτερικό. Και όλα αυτά, ενώ τα Αδέλφια της Ιταλίας προηγούνται ως πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος