Ιταλία, Εθνικές Εκλογές: Η Λεπέν υπέρ του Σαλβίνι, ο Κλινγκμπάιλ κατά της «μεταφασίστριας» Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι στο …TikTok

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές στην Ιταλία. Ύστερα από 18 μήνες κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να ανέβει στην εξουσία – βάσει δημοσκοπήσεων και εκτός απροόπτου – η Κεντροδεξιά παράταξη, με πρώτο κόμμα αυτό των Αδελφών της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι.

Πρόκειται για τις τελευταίες ημέρες, με το κλείσιμο της εκστρατείας των διαφόρων κομμάτων και παρατάξεων σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας. Παράλληλα, έρχονται δηλώσεις και ευχές υπέρ (και κατά, σε διάφορες περιπτώσεις) Ιταλών πολιτικών και από το εξωτερικό.

Ο Σαλβίνι άλλαξε ιδέα για τον Πούτιν κατά τη διάρκεια του πολέμου – Οι ευχές της Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν έστειλε ένα θερμό ευχετήριο μήνυμα στον Ματέο Σαλβίνι. «Καλή τύχη Ματέο! Ακόμα και πάντα μαζί σου!», σύμφωνα με ανακοινωθέν του κόμματος της Λέγκα.
Λίγο αργότερα, δημοσίευμα της Bloomberg μεταδίδει δήλωση του Σαλβίνι, σύμφωνα με την οποία η γνώμη του για τον Πούτιν «άλλαξε κατά τη διάρκεια του πολέμου, γιατί όταν κάποιος αρχίζει να εισβάλλει, να βομβαρδίζει, να στέλνει τανκς σε άλλη χώρα, όλα αλλάζουν».

Klingbeil (Γερμανία) κατά της «μεταφασίστριας» Μελόνι

«Μετά από αυτή την επίσκεψη στο Βερολίνο είμαι πολύ αισιόδοξος. Το λέω με κάθε αποφασιστικότητα, υπάρχει κοινή δέσμευση και συνειδητοποίηση ότι το ενεργειακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί από κοινού με τις χώρες». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο ο ΓΓ του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο πρόεδρος του SPD, Λαρς Κλινκγμπάιλ, τόνισε πως «θα ήταν πραγματικά ένα σημαντικό μήνυμα εάν ο Ενρίκο Λέτα μπορούσε να κερδίσει και όχι η Μελόνι, η οποία, ως μεταφασιστικό κόμμα, θα οδηγούσε την Ιταλία σε λάθος κατεύθυνση».

Η διαφορετική εκστρατεία του 85χρονου Σίλβιο Μπερλουσκόνι … στο TikTok

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμένει μάχιμος και δραστήριος σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αν και με το δικό του τρόπο. Ο Καβαλιέρε εδώ και μέρες άνοιξε λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο TikTok, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής 574.000 ακολούθους, και αναρτά βίντεο για να πείσει το (νεανικό) κοινό να ψηφίσει για το κόμμα του, το Φόρτσα Ιτάλια.

Στο τελευταίο του βίντεο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από το γραφείο του, απηύθυνε την εξής έκκληση στο γυναικείο εκλογικό σώμα: «Ως γυναίκες, θα έχετε κάθε συμφέρον να δώσετε την ψήφο σας στο Φόρτσα Ιτάλια. Σε εμάς και σε μένα, που όχι μόνο είμαι πιο όμορφος από τον Λέτα, αλλά και που πάντα κυνήγησα την αγάπη σας. Και που πάντα έως τώρα τήρησα τις προεκλογικές μου υποσχέσεις».

Ιταλία, Εθνικές Εκλογές: Η Λεπέν υπέρ του Σαλβίνι, ο Κλινγκμπάιλ κατά της «μεταφασίστριας» Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι στο …TikTok
Η ολόσωμη, χαμογελαστή φωτογραφία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο σταντ του Φόρτσα Ιτάλια (πηγή: Twitter)

Δεδομένης της ηλικίας του, στα 85 του χρόνια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ακολουθεί την περιοδεία του κόμματός του στην Ιταλική επικράτεια, ενώ πρωτοστατεί για το κόμμα Φόρτζα Ιτάλια ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος είναι και συντονιστής του κόμματος. Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της Γερουσιάστριας Λουτσία Ροντσούλι, κάποια μέλη του κόμματος εκτύπωσαν μια ολόσωμη, χαμογελαστή φωτογραφία του ηγέτη τους τυπωμένη σε χαρτόνι, και την έφεραν στο σταντ του κόμματος στη Γένοβα.

Αναμένουμε αν στις τελικές συγκεντρώσεις της Κεντροδεξιάς (στις 22 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη και στις 23 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο) θα παρουσιαστεί εκ νέου η φωτογραφία ή θα εμφανιστεί ο ίδιος ο Καβαλιέρε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος