Ιταλία: 300 φοιτητές “μπλοκαρισμένοι” στο Ντουμπάι λόγω κορονοϊού

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σε οδύσσεια μετετράπη το ταξίδι 300 Ιταλών φοιτητών στο Ντουμπάι τις τελευταίες ημέρες, εφόσον έμειναν “μπλοκαρισμένοι” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω θετικότητας στον ιό του Covid 210 εξ αυτών.

Οι νεαροί ταξιδιώτες είναι ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, αναχώρησαν για το Ντουμπάι στις 30 Ιουνίου, και το ταξίδι είναι οργανωμένο από το INPS (το Ιταλικό ΕΦΚΑ) και από τον ταξιδιωτικό πράκτορα Accademia Britannica. 

Οι φοιτητές ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν στην Ιταλία στις 14 Ιουλίου. Όμως στις 12 Ιουλίου βρέθηκαν ανάμεσά τους 11 θετικά κρούσματα. Στα μετέπειτα επαναληπτικά τεστ, οι θετικοί έγιναν 210 και έτσι η επιστροφή όλων τους αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα μια νεαρής κοπέλας αυτής της μεγάλης παρέας καθηλωμένη στο Ντουμπάι, η κόρη του είναι αρνητική στα τεστ – παρόλα αυτά, θα πρέπει να παραμείνει με όλο το γκρουπ. Ο γονέας περιγράφει στην εφημερίδα Corriere della Sera την κατάσταση ώς «σκληρή και βαριά» και ότι την στιγμή της τηλεφωνικής τους συνομιλίας η κόρη του ήταν σε αναμονή για την μεταφορά σε δωμάτιο απομόνωσης στην τοπική πανεπιστημιούπολη. 

Ο πατέρας της νεαρής πληροφορεί επίσης πως υπάρχει απόφαση για την ανακατανομή των δωματίων ώστε να διαχωριστούν τα θετικά από τα αρνητικά κρούσματα. Επίσης, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των κηδεμόνων, του Ιταλικού Προξενείου στα Η.Α.Ε. και της Accademia Britannica, συμφωνήθηκε η σύσταση μιας ομάδας βοήθειας που αποτελείται από γιατρούς και ψυχολόγους, και την αποστολή γιατρού από την Ιταλία εντός δύο ημερών για να ελέγξει από κοντά και επι τόπου την κατάσταση των φοιτητών. 

Σημειωτέον, το κόστος των πρώτων 15 ημερών της απομόνωσης θα καλυφθεί από την ασφάλιση έναντι του Covid, ενώ εάν κι εφόσον οι φοιτητές αναγκαστούν να παραμείνουν περαιτέρω διάστημα, τότε, κατά δήλωση του κηδεμόνα, ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος