Ιταλία: 15 κρούσματα στελέχους “Δ” στο σετ της ταινίας “Η Μικρή Γοργόνα” στη Σαρδηνία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σε εστία ινδικού στελέχους (Δ) του κορονοϊού μετατράπηκε το σετ της ταινίας “Η Μικρή Γοργόνα” στη Σαρδηνία, η οποία γυρίζεται αυτές τις μέρες από την Disney. Δεκαπέντε άτομα του προσωπικού έχουν μολυνθεί από το επικίνδυνο αυτό στέλεχος. Η επιβεβαίωση ήρθε από το εργαστήριο μικροβιολογίας της Υγειονομικής Αρχής της πόλης του Sassari στη Βόρεια Σαρδηνία.

Το στέλεχος Δ ανησυχεί πολύ τις Ιταλικές υγειονομικές αρχές. Το πρωί ο Υφυπουργός Υγείας κ. Costa τόνισε πως (στην Ιταλία) «παρακολουθούμε τι συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία σε καθημερινή βάση» θέτοντας «καραντίνα 5 ημερών για όσους φτάνουν από τη χώρα αυτή» και υπογράμμισε πως «ο πιο σημαντικός στόχος, ωστόσο, είναι να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε εφόσον τα δεδομένα μας λένε ότι με δύο δόσεις προστατεύουμε πάνω από το 80% από την μετάλλαξη Δ, αυτό θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τυχόν προβλήματα”.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα ανακοινώθηκε πως πάνω από το 30% του Ιταλικού πληθυσμού τελείωσε τον εμβολιαστικό κύκλο, ενώ μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 47 εκατομμύρια δόσεις στην Ιταλική επικράτεια.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ