Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα – Καταρρεύσεις κτηρίων και προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή Μορόν στη Βενεζουέλα με αποτέλεσμα κτήρια να καταρρεύσουν στο Καράκας.

Λίγο μετά τη δόνηση, το Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανή απειλήτσουνάμι, σε ακτίνα έως και 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας και είχε εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πολλαπλές σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο κόσμος έσπευσε να βγει από κτήρια, ενώ ρωγμές προκλήθηκαν σε τοίχους πολλών διαμερισμάτων.

Ο σεισμός, ο οποίος ακολουθήθηκε από αρκετούς μετασεισμούς, έγινε αισθητός και στην Κολομβία.

Σύμφωνα με τη μονάδα διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών της χώρας αυτής, «δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι στις κολομβιανές ακτές στην Καραϊβική».

Κτήρια έχουν καταρρεύσει στο Καράκας μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Βενεζουέλας που μεταδόθηκαν από κρατική τηλεόραση.

Όπως αναφέρθηκε, οι ζημιές στην πρωτεύουσα είναι σημαντικές, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος