Ισραηλινά ΜΜΕ: Στη μυστική συνάντηση Νετανιάχου με τον ηγέτη των ΗΑΕ στο Άμπου Ντάμπι, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 10 χώρες

Το ισραηλινό Κανάλι 14 υποστήριξε ότι στη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν στο Αμπού Ντάμπι, συμμετείχαν εκπρόσωποι από δέκα χώρες.

Το κανάλι, επικαλούμενο πηγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία δεν κατονόμασε, ανέφερε ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη συμμετείχαν ο Νετανιάχου και ο μπιν Ζάγεντ, ενώ στη δεύτερη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Σαουδικής Αραβίας, του Μαρόκου, της Αιγύπτου, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν, της Λιβύης και του Ομάν».

Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί επίσημη επιβεβαίωση από τις συγκεκριμένες χώρες σχετικά με τη συμμετοχή τους.

Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το κανάλι επικαλούμενο την ίδια πηγή, στη συνάντηση συζητήθηκαν η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και των πληροφοριών μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και η δημιουργία ενός περιφερειακού αμυντικού πλαισίου για την αντιμετώπιση όσων χαρακτηρίστηκαν ως «κοινές απειλές».

Παράλληλα, συζητήθηκε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του Ιράν και των Χούθι, η παροχή πληροφοριακής και Sicherheits υποστήριξης προς τη Σαουδική Αραβία, καθώς και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας περιφερειακής συμμαχίας.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή : elnashra

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος