Iσραήλ: Λύση δύο κρατών με τους Παλαιστίνιους πρότεινε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Array

Εν μέσω της χειρότερης ανάφλεξης των τελευταίων ετών στη ΜέσηΑνατολή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν,  μετέβη στην Ιερουσαλήμ και διαμήνυσε ότι η λύση των δύο κρατών είναι σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, ο μόνος τρόπος για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο τελευταίος γύρος συνομιλιών υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους μαζί με το Ισραήλ πάγωσε το 2014, ενώ η νέα σκληροπυρηνική κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου περιλαμβάνει εταίρους που αντιτίθεται στο παλαιστινιακό κράτος .

Ο Μπλίνκεν θα έχει συνομιλίες και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ενώ ήδη σε δηλώσεις του καταδίκασε την επίθεση έξω από Συναγωγή, που άφησε επτά νεκρούς κι έθεσε το Ισραήλ σε κατάσταση συναγερμού με την κυβέρνηση να καλεί τους πολίτες να οπλοφορούν.

Μια μέρα νωρίτερα, το Ισραήλ πραγματοποίησε  την πλέον πολύνεκρη επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό του της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με απολογισμό 10 νεκρούς.

Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων μαχητών και αμάχων, έχασαν τη ζωή τους λόγω της έξαρσης της βίας από την 1η Ιανουαρίου.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος