Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ― Σκληρή απάντηση Νετανιάχου

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Μετά την επίθεση του ένοπλου Παλαιστίνιου σε εβραϊκή συναγωγή, με 7 νεκρούς, ως απάντηση της αιματηρής επιδρομής του Ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση με δράστη ένα 13χρονο αγόρι που τραυμάτισε πατέρα και γιο. Ο Νετανιάχου συγκάλεσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και ζήτησε από τους πολίτες να μην πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Τόνισε ακόμη ότι η απάντηση για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ θα είναι «ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας».

13χρονος Παλαιστίνιος πυροβόλησε πατέρα και γιο και συνελήφθη – Άγνωστα τα κίνητρά του

Παλαιστίνιος 13 ετών ανοίγει πυρ και τραυματίζει ένα πατέρα με τον γιο του κοντά στην Παλιά Πόλη στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Οπλισμένοι περαστικοί ανταποδίδουν τα πυρά και τον τραυματίζουν. Φορώντας χειροπέδες, ο έφηβος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Δεν μπορώ να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω εάν κάποιος τον προκάλεσε ώστε να εκδικηθεί για τον παππού του, που σκοτώθηκε από Εβραίους. Είναι γιος μου, αλλά δεν ξέρω γιατί το έκανε. Kάθε άνθρωπος έχει τη δική του λογική», ανέφερε ο πατέρας του 13χρονου.

Κάτοικος της ανατολικής Ιερουσαλήμ ήταν και ο 21χρονος Παλαιστίνιος που λίγες ώρες νωρίτερα, ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος, σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε τρεις κοντά σε συναγωγή πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 42 υπόπτους, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από την οικογένεια του δράστη, ενώ ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε τις δυνάμεις του στη Δυτική Όχθη.

Σκληρή απάντηση Νετανιάχου

Η απάντηση του Ισραήλ στην «τρομοκρατία» μετά τις δύο παλαιστινιακές επιθέσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, θα είναι «ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας», δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους πριν από τη έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας με θέμα την επίθεση της Παρασκευής. «Δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση αλλά είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο», πρόσθεσε.

Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν για την αιματηρή επίθεση

Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την πολύνεκρη επίθεση, η οποία σημειώθηκε μία μέρα μετά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό στη Τζενίν, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα Παλαιστίνιοι.

Την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή εκφράζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας σε αποκλιμάκωση τα εμπλεκόμενα μέρη.

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος