Ισραήλ – IDF: Υπό διερεύνηση οι θάνατοι Παλαιστινίων κρατουμένων στο Σντε Τέιμαν

Σύνοψη
  • πικαλούμενη μαρτυρίες πρώην κρατούμενων και ενός γιατρού από τη βάση Σντε Τέιμαν, η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Physicians for Human Rights) ανέφερε τον περασμένο μήνα πως κρατούμενοι υπέστησαν βαριά βία με αποτέλεσμα κατάγματα, εσωτερική αιμορραγία ακόμη και θάνατο

Το Ισραήλ διεξάγει έρευνα για θανάτους Παλαιστινίων που είχαν συλληφθεί στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα και σχετικά με ένα κέντρο κράτησης που διαχειρίζεται ο στρατός, όπου μια οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι σημειώθηκε κακοποίηση κρατουμένων, δήλωσε σήμερα η ανώτατη εισαγγελέας των ενόπλων δυνάμεων.

Επικαλούμενη μαρτυρίες πρώην κρατούμενων και ενός γιατρού από τη βάση Σντε Τέιμαν, η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Physicians for Human Rights) ανέφερε τον περασμένο μήνα πως κρατούμενοι υπέστησαν βαριά βία με αποτέλεσμα κατάγματα, εσωτερική αιμορραγία ακόμη και θάνατο.

Παλαιστίνιοι έχουν κατηγορήσει επίσης Ισραηλινούς στρατιώτες ότι προκάλεσαν θανάτους κρατουμένων στη διάρκεια του σχεδόν οκτάμηνου πολέμου στη Γάζα.

“Μέχρι σήμερα, έχουν ξεκινήσει 70 έρευνες της στρατιωτικής αστυνομίας που έχουν εγείρει υποψίες για ποινικά αδικήματα”, δήλωσε η υποστράτηγος Γιφάτ Τόμερ Γερουσάλμι, η στρατιωτική γενική εισαγγελέας, σε συνέδριο που φιλοξενεί ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ισραήλ.

“Αυτές οι έρευνες εξετάζουν επίσης ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τις συνθήκες κράτησης στο κέντρο κράτησης Σντε Τέιμαν και τους θανάτους κρατουμένων ενώ κρατούνταν από τις IDF. Αντιμετωπίζουμε αυτές τις κατηγορίες πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε δράση για να τις διερευνήσουμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος