Ισραήλ-εκλογές: Τα αποτελέσματα δείχνουν άνοδο του ρατσισμού σχολιάζει ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός

Array

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Muhammad Shtayyeh θεώρησε   την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στις ισραηλινές εκλογές ως «φυσικό αποτέλεσμα των αυξανόμενων εκδηλώσεων εξτρεμισμού και ρατσισμού στην ισραηλινή κοινωνία».

Έσπευσε δε να δηλώσει ότι «o παλαιστινιακός λαός δεν θα σταματήσει τον αγώνα του για να τερματίσει την κατοχή, να κερδίσει την ελευθερία του και να ιδρύσει το ανεξάρτητο κράτος του με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

Τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών δειγμάτων των εκλογών της ισραηλινής Κνεσέτ έδειξαν ότι τα δεξιά κόμματα, με επικεφαλής τον ηγέτη του κόμματος «Λικούντ», Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κέρδισαν 62 έδρες. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν Σαράντα ισραηλινές λίστες, αλλά οι δημοσκοπήσεις πρόκριναν μόνο 11 από αυτές, με το δεξιό κόμμα Likud να οδηγεί τα αποτελέσματα.

Χθες το βράδυ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εκφώνησε μια ομιλία στην έδρα της Εκλογικής Αρχής του Λικούντ, στην οποία είπε: «Είμαι ειδικός. Πρέπει να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα, αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: το μονοπάτι του Λικούντ έχει αποδειχθεί. Είμαστε στο κατώφλι μιας πολύ μεγάλης νίκης».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος