Ισραήλ: Δημοσκόπηση δείχνει το 68% να αμφισβητεί ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε νίκη στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσκόπηση στο Ισραήλ έδειξε, χτες  Κυριακή, ότι τα δύο τρίτα των Ισραηλινών, ή περίπου το 68%, δεν πιστεύουν τα όσα υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι η χώρα τους είναι κοντά στην επίτευξη μιας  νίκης στον συνεχιζόμενο πόλεμό της στη Λωρίδα της Γάζας που διεξάγεται για περισσότερους από 6 μήνες. Μόνο το 16% είπε ότι πιστεύει στον Νετανιάχου.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 63% υποστηρίζει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ το 33% υποστηρίζει τη διεξαγωγή τους στην προκαθορισμένη ημερομηνία τον Οκτώβριο του 2026.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι απέτυχε να επιτύχει τους στόχους του πολέμου στη Γάζα, ιδίως την εξάλειψη του κινήματος της Χαμάς και την επιστροφή των Ισραηλινών αιχμαλώτων, και λέει ότι προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία.

Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις προτροπές της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές και υποστηρίζει ότι θα «παραλύσουν το κράτος» και θα παγώσουν τις διαπραγματεύσεις ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς για μια περίοδο που μπορεί να φτάσει τους 8 μήνες.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης αυτής είναι  ότι το 48% των Ισραηλινών υποστήριξε την απόλυση του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Itamar Ben Gvir, λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεών του, ενώ το 35% από αυτούς το απέρριψε.

Οι  ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι δηλώσεις και οι πολιτικές του Ben Gvir ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ανάφλεξη των παλαιστινιακών εδαφών και τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να ωθήσει το Ισραήλ σε πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και του Ιράν.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος