Ισραήλ: Δημιουργεί αίθουσα έκτακτης ανάγκης για να παρακολουθεί τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία

Το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη δημιουργία αίθουσας έκτακτης ανάγκης, για τον πόλεμο στην Ουκρανία που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, και την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Ουκρανίας.

Και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιεί συνεδρίαση αξιολόγησης σήμερα το πρωί, Πέμπτη, για να συζητήσει τις εξελίξεις στην κατάσταση σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη περίπου 8.000 Ισραηλινοί στην Ουκρανία και η εβραϊκή κοινότητα είναι περίπου 200.000 άνθρωποι.

Ακόμη, ο ιστότοπος της εφημερίδας Yedioth Ahronoth επικαλέστηκε τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «η πρεσβεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, προετοιμάζεται για τη μεταφορά Ισραηλινών και Εβραίων από την Ουκρανία στην Πολωνία».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, την τελευταία ημέρα, εκατοντάδες Ισραηλινοί ζήτησαν από τον Ισραηλινό εκπρόσωπο στην πόλη Λβόφ να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Κίεβο.

Ακόμη ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Ουκρανία, Μιχαήλ Μπρόντσκι δήλωσε ότι «Ετοιμαζόμαστε να είμαστε κοντά τους Ισραηλινούς και Εβραίους στο Λβοφ και να τους μεταφέρουμε στην Πολωνία, όπου τις επόμενες ώρες αναμένουμε μεγάλο κύμα πληθυσμού να εγκαταλείψει την Ουκρανία» και κάλεσε για άλλη μια φορά τους Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία.

Αυτό έρχεται καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε, χθες Τετάρτη 23/02, την υποστήριξή της στην «εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά απέφυγε να καταδικάσει τα ρωσικά βήματα στην ουκρανική κρίση, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης από τον Ρώσο Πρόεδρο της ανεξαρτησίας των δύο ουκρανικών αυτονομιστικών περιοχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος