Iσραήλ: Από βίντεο οι γονείς 23χρονου ομήρου είδαν ότι ακρωτηριάστηκε το ένα χέρι του

 Ο νεαρός άνδρας με το σοκαρισμένο βλέμμα που εμφανίζεται να αιμορραγεί από το ακρωτηριασμένο χέρι του είναι όντως ο αγνοούμενος Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, όπως επιβεβαίωσαν οι γονείς του. Ένοπλοι της Χαμάς τον απειλούν με όπλο ενώ παρά τον ακρωτηριασμό του χεριού του ανεβαίνει με ψυχραιμία και κάθεται στην καρότσα φορτηγού την ώρα της απαγωγής του, πρίν από δύο εβδομάδες. Ο τραυματισμός του Αμερικανοϊσραηλινού προκλήθηκε από χειροβομβίδες που πέταξαν οι ένοπλοι της Χαμάς σε καταφύγιο όπου είχε κρυφτεί μαζί με άλλα άτομα, κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου, που έχει απολογισμό 260 νεκρούς.

Ο δημοσιογράφος του CNN ‘Αντερσον Κούπερ συνειδητοποίησε πως μπορεί να είχε στην κατοχή του πλάνα από την αρπαγή του Χερς την περασμένη εβδομάδα, όταν έκανε μια συνέντευξη εξ αποστάσεως με τους γονείς του 23χρονου, την Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ και τον Τζον Πόλιν.

Στη συγκινητική τους συνέντευξη, οι γονείς του Χερς απέτισαν φόρο τιμής στον φίλο του γιου τους, Ανέρ Σαπίρα, ο οποίος σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος τον γιο τους και τα άλλα άτομα που κρύβονταν από τους τρομοκράτες στο ίδιο καταφύγιο.

«Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι τρομοκράτες πέταξαν 11 χειροβομβίδες στο καταφύγιο, και ο Ανέρ τους έριξε πίσω οχτώ», είπε η μητέρα του ομήρου.

Ο Σαπίρα βρέθηκε αργότερα νεκρός, με μια χειροβομβίδα ακόμη στο χέρι του. «Ήταν πραγματικός ήρωας», λέει η μητέρα του φίλου του.

Οι γονείς του 23χρονου ταξίδεψαν από το Ισράηλ στο Μανχάταν για να συμβάλλουν στην προσπάθεια να πειστεί ο ΟΗΕ να αναλάβει ενεργή δράση για τη διάσωση των 200 και πλέον ομήρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος