Iσραήλ: 150.000 πολίτες στους δρόμους υπέρ της δημοκρατίας – «Ιστορική» διαδήλωση

Array

«Στο Ισραήλ δεν θα γίνει δικτατορία», φώναζαν οι διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ ενάντια στη νεοσύστατη δεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου. 150.000 βγήκαν στους δρόμους, δηλαδή 1 στους 62 πολίτες της χώρας, επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Xιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα και την Μπερ Σεβά.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μάλιστα προς την πρωθυπουργική κατοικία στην οδό Μπαλφούρ στην Ιερουσαλήμ. Λόγω ανακαίνισης ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η οικογένειά του δεν μένουν εκεί, αλλά οι διαδηλωτές έφτασαν κοντά στην ιδιωτική κατοικία του Νετανιάχου, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για «εμφύλιο πόλεμο» μετά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να κλιμακώσει τις διαδηλώσεις και τις απεργίες που «ακρωτηριάζουν» την ισραηλινή οικονομία.

Σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, Esther Hayut, καταγγέλλει  ότι «το σχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης που πρότεινε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νετανιάχου και ο υπουργός  Γιαρίβ Λεβίν «θα συντρίψει το δικαστικό σύστημα και θα υπονομεύσει τη δημοκρατία στη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος