Ισπανικός Τύπος: «Από τη δόξα στην τραγωδία» – Πίκρα, αλλά και αναγνώριση της ανωτερότητας του Παναθηναϊκού

Σύνοψη
  • "Από τον κατακλυσμό της πρώτης περιόδου, στην ξηρασία της τρίτης".
  • "Το μπάσκετ συχνά προσφέρει εκδίκηση και ο Έλληνας διάβολος Κώστας Σλούκας πήρε τη δική του".

Με δραματικούς τόνους, αλλά και επαίνους για τον Παναθηναϊκό, υποδέχτηκε ο ισπανικός αθλητικός τύπος την καθηλωτική εμφάνιση των Πράσινων και τον θρίαμβο (95-80) απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague.

Το κλίμα ευφορίας από την επιβλητική απόδοση των Μερένγκες κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς είχε μεταφερθεί και στον τύπο τις τελευταίες ημέρες, που έκανε συνεχείς αναφορές στα όνειρα για ευρωπαϊκό «νταμπλ» σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο – η Ρεάλ παίζει και στον τελικό του Champions League –, στην έναρξη μιας μαδριλένικης δυναστείας στην καλαθοσφαίριση με την κατάκτηση και 2ου συνεχόμενου τίτλου μετά τον περσινό, την απόσυρση του Ρούντι Φερνάντεθ από την ενεργό δράση με ένα τίτλο…

Ισπανικός Τύπος: «Από τη δόξα στην τραγωδία» – Πίκρα, αλλά και αναγνώριση της ανωτερότητας του Παναθηναϊκού
EUROKINISSI

Το τέλος του αγώνα όμως, αφού επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι ο πρώτος της κανονικής περιόδου δεν κατακτά τελικά ποτέ το τρόπαιο, έφερε και την απότομη πτώση στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για τους Μπλάνκος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Για την ισπανική Marca, «η Ρεάλ έφτασε στο Βερολίνο ως η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μετά από μια ιστορική χρονιά, όμως ‘έφαγε τα μούτρα της’ όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά στον τελευταίο τοίχο: τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι στην κορυφή ξανά μετά από 13 χρόνια. Το έκαναν με τον Ομπράντοβιτς. Τώρα, με τον Αταμάν, που για άλλη μια φορά εκτέλεσε τη Ρεάλ, όπως στον τελικό του 2022 με την Αναντόλου Εφές. Η ομάδα της Μαδρίτης πέρασε από τον απόλυτο κατακλυσμό στην πιο ακραία ξηρασία. Από τους 36 πόντους στο απίστευτο πρώτο δεκάλεπτο, στους 26 σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Από την καλύτερη συγκομιδή πόντων όλων των εποχών σε μία περίοδο για τελικό, μέχρι τους επτά πόντους στην τρίτη περίοδο, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών. Από τη δόξα στην τραγωδία».  

Ισπανικός Τύπος: «Από τη δόξα στην τραγωδία» – Πίκρα, αλλά και αναγνώριση της ανωτερότητας του Παναθηναϊκού

Για τον «Έλληνα διάβολο Κώστα Σλούκα που εκθρονίζει τη Ρεάλ» κάνει λόγο η As, η άλλη μεγάλη αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης, που τονίζει ότι από το 12ο λεπτό και μετά, οι Μερένγκες εξαφανίστηκαν. «Σαν κάποιος στο καράβι να έριξε άγκυρα απροειδοποίητα και ακινητοποιήθηκε», γράφει ο ιστότοπος του αθλητικού εντύπου.   

Στη συνέχεια, δεν παράλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Σλούκα: «Το μπάσκετ συχνά προσφέρει εκδίκηση και ο Έλληνας διάβολος πήρε τη δική του. Αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι με τον Ολυμπιακό απέναντι στη Ρεάλ, το πέτυχε φέτος με τον Παναθηναϊκό και ύψωσε τη γροθιά του θριαμβευτικά. Παίρνει την τέταρτη Ευρωλίγκα στην καριέρα του με τρεις διαφορετικούς συλλόγους (δύο με τον Ολυμπιακό , μία με τη Φενερμπαχτσέ και τώρα με τον Παναθηναϊκό), οδηγώντας με μαεστρία τον πράσινο χείμαρρο».

Πηγές: Marca, AS  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος