Ισπανία : Τουλάχιστον 40 μεγάλες διαδηλώσεις για την Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

Περισσότερες από 40 μεγάλες διαδηλώσεις διοργανώνονται σήμερα σε όλη την Ισπανία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας και υπολογίζεται, όπως κάθε χρόνο, συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Για το φεμινιστικό κίνημα “8Μ” όπως αποκαλείται, αναμένονται δύο μεγάλες πορείες στη Μαδρίτη περίπου στις 8μ.μ., αντίστοιχα στη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, την Βαλένθια, την Σεβίλλη, την Θαραγόθα, την Αστούριας, Παμπλόνα, Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, Βίγο, Μπούργος, Βαγιαδολίδ, Τενερίφη και Λας Πάλμας Ντε Γκραν Κανάρια. Το ίδιο όμως θα συμβεί και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ισπανίας.

Το φεμινιστικό κίνημα βγαίνει ξανά στους δρόμους  για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των γυναικών. Το μωβ χρώμα κυριαρχεί παντού ήδη από το 1978 που η Ισπανία εντάχθηκε στο φεμινιστικό κύμα και από εκείνη την περίοδο, οι διαδηλώσεις για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών μεταφέρθηκαν στους δρόμους

Συμβολικά σήμερα γίνεται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με προεδρεύουσα την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο, – άλλωστε στη σημερινή κυβέρνηση οι γυναίκες πλειοψηφούν και κατέχουν και τις τρεις αντιπροεδρίες της κυβέρνησης. Ο Πέδρο Σάντσεθ, τις ημέρες αυτές απουσιάζει καθώς βρίσκεται στη Λατινική Αμερική σε επίσημη επίσκεψη σε Βραζιλία και Χιλή.

Η διαδήλωση στη Μαδρίτη θα ξεκινήσει στις 8μ.μ.από την Plaza Cibeles, περνώντας από τη Gran Vía για να καταλήξει στην Plaza de España. Η δεύτερη πορεία θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στην Atocha και θα καταλήξει στην πλατεία Colón, όπου θα διαβαστούν μανιφέστα. 

Ο Πέδρο Σάντσεθ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ανάρτησε στο Χ: 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος