Ισπανία: Τα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα δίνουν ραντεβού στη Μαδρίτη

Τα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα δίνουν ραντεβού στη Μαδρίτη το Σαββατοκύριακο.

Την αποκαλούν “πατριωτική σύνοδο κορυφής”. Θα γίνει το Σάββατο στη Μαδρίτη (κεκλεισμένων των θυρών για κοινό και δημοσιογράφους) και η πρόσκληση έρχεται από τον Σαντιάγο Αμπασκάλ , επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Vox της Ισπανίας.

Υπό τον τίτλο «Υπερασπίσου την Ευρώπη», το ακροδεξιό κονκλάβιο σχεδιάζει να επιδείξει ενότητα για την προστασία των συνόρων, αλλά με φόντο τη σοβαρή διεθνή κρίση στην Ουκρανία. Προσκεκλημένοι αστέρες της ευρωπαϊκής πολιτικής θα είναι τόσο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán όσο και ο Πολωνός Mateusz Morawiecki. Τη διεθνή εκπροσώπηση συμπληρώνουν οι : Marlene Svazek (Αυστρία), Tom Van Grieken (Βέλγιο), Krasimir Karakachanov (Βουλγαρία), Martin Helme (Εσθονία), Marine Le Pen (Γαλλία), Valdemar Tomasevski (Λιθουανία), Rob Roos (Ολλανδία) και Aurelian Pavelescu (Ρουμανία).

Ενώ ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έχει μεταφέρει την στήριξή του στην Ουκρανία μπροστά στην απειλή της Ρωσίας λόγω της «επιθετικής πολιτικής» της Μόσχας, ο ηγέτης της Ουγγαρίας -ο κύριος σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ευρωπαϊκή Ένωση- έχει ήδη υποστηρίξει ότι θα δεν θα στηρίξει το Κίεβο εξαιτίας της μεταχείρισης της μειονότητας των Μαγυάρων που ζει στην Ουκρανία. Από την πλευρά της, η Γαλλίδα, Μαρίν Λεπέν, η οποία θα παραστεί επίσης στη συνάντηση, στήριξε τον Ρώσο πρόεδρο ενάντια στο ΝΑΤΟ. Όσο για τον Αμπασκάλ απέφυγε μέχρι στιγμής να κάνει αναφορές στον Πούτιν και τη Ρωσία.

Το ραντεβού, στο οποίο θα συζητηθεί ο τρόπος προστασίας των συνόρων, πραγματοποιείται με φόντο την κρίση της Ουκρανίας.

Εκτός από την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα της Ουκρανίας υπάρχουν πολλά ακόμη σημεία που ενώνουν τους ακροδεξιούς ηγέτες που συναντώνται στην ισπανική πρωτεύουσα. Το κυριότερο: τα τείχη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ο Abascal έχει ήδη επισημάνει ότι: «Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, την κυριαρχία μας και τις ρίζες μας. Η Ευρώπη πρέπει να είναι πιστή στον εαυτό της».

Όπως αναφέρει το κόμμα Vox: “Θα συζητήσουμε πώς να προστατεύσουμε την Ευρώπη: υπερασπίζοντας τη βιομηχανία, την ενεργειακή κυριαρχία, την υπογεννητικότητα και την καταπολέμηση της ερήμωσης του πληθυσμού, τα σύνορα και την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά ενάντια στην πολυπολιτισμικότητα.”

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος