Ισπανία: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για Covid στα αεροδρόμιά της για τους Κινέζους ταξιδιώτες

Array

Η Ισπανία αναμένοντας τις συστάσεις της ΕΕ συνεχίζει τους περιορισμούς και τους ελέγχους στις απευθείας πτήσεις από την Κίνα προς τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης.

Έτσι από σήμερα Τρίτη (3/1) που ήδη έφθασε η δεύτερη απευθείας πτήση στη Μαδρίτη από την Κίνα, απαιτείται πιστοποιητικού εμβολιασμού αναγνωρισμένο από την Ε.Ε. ή τεστ PCR το οποίο θα έχει γίνει τουλάχιστον 72 ώρες νωρίτερα. Οι επιβάτες που επαληθεύουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν θα χρειάζεται να κάνουν την υποχρεωτική διαγνωστική εξέταση.

Οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε όλους τους επιβάτες από την πρώτη πτήση από την Κίνα βγήκαν αρνητικοί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στους ελέγχους, κανένας επιβάτης δεν έδειξε υψηλή θερμοκρασία ή συμπτώματα που σχετίζονται με τον Covid και «όλα τα τεστ ήταν αρνητικά».

Η πρώτη πτήση στην οποία εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα και περιελάμβαναν έλεγχο θερμοκρασίας και διαγνωστικό τεστ για ενεργή μόλυνση από SARS-Cov-2, έφτασε στο αεροδρόμιο Adolfo Suárez Madrid-Barajas στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι απευθείας πτήσεις από Κίνα προς Ισπανία είναι δύο εβδομαδιαίως. Η επόμενη αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο.

Η ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα για όσους εισέρχονται στη χώρα από τις 8 Ιανουαρίου οδήγησε σε αύξηση στις αγορές διεθνών πτήσεων και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος