Ισπανία: Συναγερμός, περίπου 2500 παιδιά εντάσσονται σε συμμορίες

Στην Ισπανία, οι αρχές αντιμετωπίζουν αύξηση των περιπτώσεων βίας από συμμορίες ανηλίκων που συνδέονται με εγκληματίες. Μόνο στη Μαδρίτη εμπλέκονται τουλάχιστον 2500 άτομα, εκ των οποίων τα 1700 είναι ανήλικοι. Υπάρχουν ανήλικοι που εντάσσονται σε συμμορίες από την ηλικία 11 ετών και αυτό το φαινόμενο έχει διπλασιαστεί μετά την πανδημία, χάρη στα κοινωνικά δίκτυα, γράφει το euronews.

Το τελευταίο θύμα αυτών των συμμοριών είναι ο Haime Guerrero, ένας 15χρονος που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Πριν από ένα χρόνο, η αστυνομία συνέλαβε 130 εφήβους που είχαν διασυνδέσεις με αυτές τις οργανωμένες ομάδες.

Αυτοί οι λίγοι έφηβοι που μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τις συμμορίες και που σήμερα ζουν με ψεύτικη ταυτότητα, λένε ότι οι μεγαλύτεροι τους χρησιμοποιούν για να επιτεθούν σε αντιπάλους, καθώς ως ανήλικοι δεν θα περάσουν πολλά χρόνια στη φυλακή αν συλληφθούν και τιμωρηθούν.

Τα ρούχα και η μουσική είναι τα δύο στοιχεία που ξεχωρίζουν την μια συμμορία από την άλλη και χρησιμεύουν για να υποδείξουν σε ποιο ποιο γκρουπ ανήκει. Τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμεύουν ως έδαφος στρατολόγησης. Αρχικά χρησιμοποιείται το τηλέφωνο για να ξεκινήσει μια μάχη, μετά το Tik Tok και στο τέλος η φυσική αντιπαράθεση στο δρόμο.

Οι ισπανικές αρχές διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αλλά για τους ειδικούς, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η πρόληψη. Μπορεί να φύγεις από μια συμμορία, αλλά είναι πολύ πιο απλό να μην είσαι ποτέ μέρος της.

Πηγή:abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος