Ισπανία: Πέντε ηλεκτρογεννήτριες στην Ουκρανία στέλνει η κυβέρνηση

Array

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη την αποστολή πέντε ηλεκτρογεννητριών στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή έχουν αφήσει στο σκοτάδι περισσότερες από χίλιες πόλεις και αναμένονται περιορισμοί στην ηλεκτρική ενέργεια από σήμερα Πέμπτη, σημειώνει το AFP.

«Δεδομένων των πρόσφατων ρωσικών επιθέσεων στην ηλεκτρική υποδομή που έχουν επηρεάσει σοβαρά την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε Ουκρανούς πολίτες, το Υπουργείο Άμυνας θα στείλει αμέσως γεννήτριες σε αυτή τη χώρα»,  αναφέρει δελτίο τύπου του υπουργείου.

Πρόκειται για τέσσερις γεννήτριες ισχύος 400 κιλοβάτ και η πέμπτη των 150 κιλοβάτ, που ανήκουν στην Ισπανική Πολεμική Αεροπορία.

Το υλικό θα μεταφερθεί τις επόμενες τρεις ημέρες μέσω ξηράς σε κέντρο logistics στην Πολωνία, από όπου στη συνέχεια θα σταλεί στην Ουκρανία, πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.

Περισσότερες από 1.000 πόλεις της Ουκρανίας είναι χωρίς ρεύμα λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών που, σύμφωνα με το Κίεβο, κατέστρεψαν το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας τις τελευταίες 10 ημέρες.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος